Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A futsalbajnokságban első, a nagypályán hatodik lett az NB II.-es Amazon-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. június 03. 16:00
A futsalbajnokságban első, a nagypályán hatodik lett az NB II.-es Amazon-csapat
A Gyulai Amazonok felnőtt együttese a Simple Magyar Kupában a harmadik körig jutott

Fotó: Gyulai Amazonok

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában a Gyulai Amazonok együttese a Soroksár SC együtteséhez utazott, ahol 3-0-s vereséget szenvedett. A fürdővárosi gárda az NB II.-es pontvadászat Keleti csoportjában a hatodik helyet szerezte meg. Molnár Zoltánné kerete emellett az NB II.-es futsalbajnokságban is megmérettette magát, ahol aranyérmesként zárta a szezont.

Az Amazonok közösségi oldalán megírták, a csapat nyáron fiatal, minimálisan átalakult kerettel vágott neki a 2022/23-as évnek, három fronton is helytállva.

– A Magyar Kupában sikerrel vettük a Kecskemét és a Jánoshalma elleni mérkőzéseket, majd a Soroksár ellen nagyobb arányú vereséggel búcsúztunk. Az ősz nem indult jól a nagypályás csapatnak, rengeteg sérüléssel és betegséggel kezdtük meg a szezont. Ennek ellenére fokozatosan látszott a csapaton, hogy fejlődik, illetve fiatal játékosaink hétről hétre lendültek bele bajnokságba. Futsalban hamar látszott, hogy együttesünk a dobogóra esélyes, magabiztos győzelmeket elérve, az első helyről vártuk a téli dömpinget. A nagypályás őszi szezonban végül fontos pontokat is szereztünk, erősíteni tudtunk Kurai Nikolett révén, a téli pihenőre így az 5. helyről mentünk. A futsal bajnokságban magabiztosan játszottunk, Pintye Viviennel és Kajári Gabriellával kiegészülve pedig egy olyan csapatmorál alakult ki, melyre bőven lehet alapozni a jövőben is. A téli szezonban mindössze egy vereséget szenvedtünk el a futsalban, megszerezve a bajnoki címet. Az aranyéremből összesen 17 lány vette ki a részét, amelyhez szívből gratulálunk – olvasható a bejegyzésben.

A csapat tavasszal már ismét a nagypályás pontvadászatra koncentrált, a több alapembert is elveszítő gárda azonban Kajári Gabriella személyében megerősítette középpályáját.

Fotó: Gyulai Amazonok

Kiemelték: a remek rajt után fontosabb mérkőzéseken hullajtottak pontokat, több döntetlent is elértek, amelynek zöme nyerhető mérkőzés lett volna. A bajnokság végén a 6. helyet szerezte meg a csapat.

Hozzátették: az egyesület Pintye Vivien személyében egy komoly kaliberű játékossal erősödik, Komlósi Anna visszatér a csapathoz, emellett pedig egyeztetések folynak 2-3 labdarúgóval a csatlakozást illetően. A fürdővárosi együttes rövid nyári pihenő után Balatonlellén, egy háromnapos strandfoci-tornával kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

NB II. futsal 1. hely: 14 mérkőzés, 13 győzelem és 1 vereség. 101 rúgott gól, 22 kapott gól. Házi gólkirálynő: Kurai Nikolett 18 góllal.

NB II. nagypályás bajnokság 6. hely: 18 mérkőzés, 5 győzelem, 5 döntetlen és 8 vereség. 33 rúgott gól, 45 kapott gól.

– Vegyes érzelmeim vannak az idei évvel kapcsolatban. A futsalban erőt demonstrálva szereztük meg az aranyérmet, nagypályán viszont akad hiányérzetem. Játékban előre tudtunk lépni, azonban látszott a csapaton, hogy nagyon rutintalanok vagyunk, minden mérkőzésen volt olyan 15-20 perces periódus, ahol meginogtunk. Ennek ellenére, ami talán a legfontosabb, hogy nagyon jó közösség kovácsolódott össze, az egyeztetések után pedig egyben is tudunk maradni. Jövőre U19-es bajnokság is lesz, ahol helyt kell álljunk, ennek ellenére nagyon bizakodó vagyok, hiszen az utánpótlásban is remek munkát végeznek edzőkollégáim, aminek köszönhetően folyamatosan be tudjuk építeni fiatal tehetségeinket. Köszönöm a lányok egész éves munkáját, mondhatni nyártól kezdve egy rövid, kéthetes téli pihenővel vittük végig az évet, ezért pedig hálás és büszke vagyok! Jó pihenést mindenkinek, július elejétől pedig újra folytatjuk a munkát – értékelt Molnár Zoltánné edző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)