Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 411 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. május 26. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 411 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 25-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 251 határsértőt tartóztattak fel és 160 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 2 esetben összesen 7 határsértőt tartóztattak fel Kelebia és Mélykút  közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 esetben összesen 241 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom, Szeged-Gyálarét és Zákányszék közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 1 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel  Hegyeshalom közigazgatási területén.

Budapesten a járőrök 1 esetben 1 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében összesen 7 esetben 157 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el,  embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)