Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 236 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. május 22. 08:04
Országos határrendészeti összesítő: 236 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 21-én 186 határsértőt tartóztattak fel, és 50 embert megakadályoztak, hogy illegálisan lépjenek be Magyarország területére.

Bács-Kiskun vármegyében egy esetben hat határsértőt tartóztattak fel Jakabszállás közigazgatási területén.    

Csongrád-Csanád vármegyében kilenc esetben 173 határsértőt állítottak meg Ásotthalom, Kistelek, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén.    

Komárom–Esztergom vármegyében hét határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében két esetben két, Csongrád-Csanád vármegyében négy esetben 48 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Bugac külterületén, az 54-es számú főúton május 21-én 7 órakor egy lengyel hatósági jelzésű személygépkocsit ellenőriztek a rendőrök, amit egy georgiai férfi vezetett. A járműben hat, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Pusztamérges közigazgatási területén május 21-én 22 óra 35 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy belga férfi által vezetett német honosságú személygépkocsit. A gépkocsi utasterében hét, magát afgán állampolgárnak valló személy utazott.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 18 és embercsempészés miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.

Az utasok egyik esetben sem tudták személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)