Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelemmel fordul a szezonzáróra a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. május 15. 11:00
Győzelemmel fordul a szezonzáróra a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Szarvasi NKK 24-22 (10-11) 

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság délkeleti csoportjában szereplő CZ-Gyulasport NKft. a 20. fordulóban a Szarvasi NKK gárdáját látta vendégül május 13-án. A fürdővárosi gárda utolsó hazai mérkőzését játszotta a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Lukács N. 4 (1), Ilyés L. 5 (1), Szögi T. 4, Ladics V. 5, Németh Cs., Gelegonya A.1. Csere: Juhász P., Miklya N., Farkasinszki D. 3, Vólent L. 1, Bányainé Szabó R., Kertes S., Szabó K., Szabó R. és Nagy P. 1. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A Zöldi-Tóth Katalin vezette alakulat az előző fordulóban hazai pályán győzte le magabiztosan az ezüstérmes helyről érkező ENUSE gárdáját, így a tabella negyedik helyéről várhatta az utolsó hazai fordulóra a mezőny hatodik csapatát. A két együttes az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor háromgólos szarvasi siker született.  A gyulai csapatnak fontos volt a győzelemért járó pontok megszerzése, hiszen így a zárófordulótól függetlenül bebiztosíthatta a negyedik helyét a tabellán. 

A felek kapkodva kezdték a találkozót, mindkét együttes helyzetek tucatjait hagyta ki. Végül a szarvasi együttes ragadta magához a vezetést, a negyedik percben még azonban csak 0-2-t mutatott az eredményjelző. A fürdővárosi keret folyamatosan üldözte riválisát, ám erejéből csak az egyenlítésre futotta. Az öt korábban gyulai játékost is a keretében tudó vendégcsapat a félidő végéig meg tudta őrizni előnyét. A gyulai csapatot ebben az etapban ismét Mike Máris tartotta mérkőzésben, a hálóőr helyzetek sorát hatástalanította. 

A második félidőben megváltozott a játék képe, a hazai gárda előbb kiegyenlítette a találkozót, majd fokozatosan ellépett ellenfelétől. A szarvasi együttes azonban nem adta magát könnyen, a félidő végére visszaérkezett a mérkőzésbe. A végjáték izgalmasra sikeredett, mindkét gárda alaposan rákapcsolt. A fürdővárosi együttes a markában tartotta a vezetést, ám a szarvasi alakulatnak az utolsó percben is megvolt az esélye a döntetlenre.  

A mérkőzés alakulása: 4. perc: 0-2, 11. perc: 4-4, 21. perc: 7-8, 24. perc: 9-9, 28. perc: 9-11, 30. perc: 10-11, 36. perc: 14-12, 41. perc: 17-13, 47. perc: 18-18, 50. perc: 20-20, 55. perc: 22-20 és 60. perc: 24-22.

A CZ-Gyulasport NKft. tizennegyedik győzelmével bebiztosította negyedik helyét a tabellán, és pontszámban akár a dobogó harmadik helyén álló riválisát is utolérheti.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)