Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 419 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. május 15. 08:17
Országos határrendészeti összesítő: 419 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök május 14-én 294 határsértőt tartóztattak fel, és 125 főt megakadályoztak a Magyarország területére való illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a járőrök három esetben 28 határsértőt tartóztattak fel Kelebia  közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében 13 esetben 266 határsértőt tartóztattak fel, Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke, Ruzsa és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében egy, Csongrád-Csanád vármegyében öt esetben 125 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt négy embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt két, embercsempészés miatt három ember ellen indult büntetőeljárás.

Domaszék közigazgatási területén a járőrök május 14-én 1 órakor ellenőriztek egy cseh honosságú személygépkocsit, melyet egy cseh férfi vezetett. A gépkocsiban kilenc, magát török állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek tartózkodott utasként.

A rendőrök, Domaszék külterületén, május 14-én 9 órakor ellenőrzés alá akartak vonni az egy  magyar honosságú személygépkocsit, amelynek vezetője az intézkedés megkezdése előtt a főút melletti villanyoszlopnak ütközött. Személyi sérülés nem történt. A gépkocsit egy 29 éves georgiai férfi vezette. A gépkocsiban négy török állampolgár utazott, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták.

Ásotthalom külterületén a rendőrök május 14-én 23 óra 50 perckor ellenőrzés alá vontak egy svájci honosságú személygépkocsit, melyet egy szerb férfi vezetett. A gépkocsiban két török és egy afgán férfi utazott.

Az utasok egyik esetben sem tudták személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlől. A járművezetőkkel és segítőikkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)