Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 561 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. május 07. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 561 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 228 határsértőt tartóztattak fel, 333 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben május 6-án – írta a police.hu.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 204 határsértőt tartóztattak fel, Ásotthalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 1 esetben összesen 6 határsértőt tartóztattak fel Fertőszentmiklós közigazgatási területén.

Pest vármegyében a járőrök 1 esetben 11 határsértőt, Inárcs közigazgatási területén, Vas vármegyében 1 esetben 6 határsértőt Jánosháza közigazgatási területén tartóztattak fel.

Budapest területén 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 7 esetben, Csongrád-Csanád vármegyében 19 esetben a rendőrök összesen 333 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 13 embert fogtak el, embercsempészés miatt 6 ember ellen indult büntetőeljárás.

Fertőszentmiklós közigazgatási területén, az osztrák-magyar közös akció végrehajtásában  részt vevő járőrök május 6-án 0 óra 20 perckor ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit, melyet egy román férfi vezetett. A gépkocsiban 6 fő magukat szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyerek tartózkodott utasként.

A rendőrök, Mezőhegyes belterületén, május 6-án 2 óra 10 perckor egy román honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy román férfi vezetett, társa egy román állampolgár volt. A járműben utasként összesen 8 fő, magát pakisztáni és srí-lankai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A járőrök május 6-án 10 órakor az M5 autópályán, Inárcs közigazgatási területén egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy 36 éves moldáv férfi vezetett. A járműben utasként 11 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi és gyermek tartózkodott.

Csengersima közigazgatási területén, május 06-án 8 óra 55 perckor, a járőrök ellenőriztek 1 fő elefántcsontparti, továbbá 12 órakor 2 fő kongói állampolgárságú férfit, akik személyazonosságukat, valamint jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A vizsgálati munka során megállapították, hogy a migráns személyek embercsempész segítségével lépték át a román-magyar államhatárt. 12 óra 20 perckor Csengersima közigazgatási területéről előállítottak egy 43 éves román állampolgárságú férfit, aki segítséget nyújtott a migráns személyeknek jogellenesen átlépni a román-magyar államhatárt. A román állampolgárral szemben embercsempészés miatt eljárás indult.

Jánosháza külterületén a rendőrök május 6-án 20 óra 52 perckor ellenőrzés alá vontak egy német honosságú mikrobuszt, melyet egy szír férfi vezetett. A gépkocsiban 6 fő magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)