Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Összegyűltek a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület tagjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. április 29. 09:36
Összegyűltek a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület tagjai
A rendőrséggel és a határőrökkel is együttműködnek

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Közgyűlést tartott a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület április 28-án a Tölgyfa étteremben, az eseményen Kolysza Zoltán gyulai rendőrkapitány is részt vett. 

Vári László elnök elmondta: a közgyűlésen sorra vették az elmúlt évben történteket és a következő időszak terveit. Az eseményre mintegy harminc tagjuk kapott meghívást. 

Kifejtette: tavaly 733 óra bűnmegelőzési és 1024 óra rendezvénybiztosítási munkát vállaltak magukra. Az egyesület tanyaprogramja keretében a városszéli ingatlanok biztonságát igyekeznek vigyázni, és időnként a rendőrökkel közösen dolgoznak, akár eltűnt személyek felkutatásán is. A rendőrség mellett a határrendészettel és a Magyar Vöröskereszttel is együttműködtek, segítve az ukrajnai háború miatt érkező menekülteknek. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az elnök kifejtette: továbbra is várják a jelentkezőket, 14 éves kortól nagyjából 65 éves korig. A fiatalok az idősebb polgárőrökkel együtt dolgoznak, és csak négy órában – tette hozzá. 

Az eseményen Görgényi Ernő polgármester köszöntötte megjelenteket. Beszédében úgy fogalmazott: a polgárőrök a helyi biztonság fontos, önkéntes tartóoszlopai. Elmondta: az önkormányzat anyagi támogatást nyújt az egyesület működéséhez, emellett díjmentesen biztosít irodát számukra a Pósteleki úton.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A településvezető hivatalos közösségi oldalán azt írta: idén a polgármesteri keretéből is támogatni fogja a gyulai polgárőrséget.

A közgyűlés keretében megyei elnöki elismerést vehetett át Horváth László, Krizsán Illés, Fenesi Ferenc és Vári László.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)