Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban A galaxis őrzői: 3. rész

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. április 27. 17:00
Heti premier a Center moziban A galaxis őrzői: 3. rész
Április 27. és május 3. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban A galaxis őrzői: 3. rész című amerikai vígjáték, akciófilm

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban A galaxis őrzői: 3. rész (szinkr. amerikai vígjáték, akciófilm) Csak 3-án 20.00-kor 3D-ben, valamint csak 3-án 19.00-kor 2D-ben. A Marvel Studios új filmjében, A galaxis őrzői 3. részben a hőn szeretett különc banda már kicsit máshogy fest. Peter Quillnek, akit még mindig gyötör Gamora elvesztése, össze kell verbuválnia csapatát, hogy megvédjék az univerzumot és megóvják egyik társukat is. Ha ez a küldetés nem jár sikerrel, az a galaxis őrzőinek végét jelenti.

Csak 2-án 20.15-kor Egy újságíró meggyilkolása (feliratos cseh-amerikai-dán dokumentumfilm) PREMIER! Egy fiatal, ambiciózus oknyomozó újságírót és menyasszonyát saját otthonukban agyonlőnek Szlovákiában. A merénylet nagy közfelháborodást vált ki. Az emberek az utcára vonulnak, amikor egy informátornak köszönhetően a szerkesztőségbe eljuttatott titkos aktából kiderül, hogy a gyilkosság megbízója feltehetően az ország egyik kétes hírű üzletembere volt. A szálak a legfelsőbb körhöz vezetnek: a felbujtó feltehetőleg közvetlen kapcsolatban áll az ország vezető pártjával. A nyomozás során olyan szövevényes háló bontakozik ki, ami korrupt bírák, oligarchák, végső soron pedig a kormánypárt, sőt, a miniszterelnök alól is kiránthatja a talajt. A közelmúlt eseményeit feldolgozó Egy újságíró meggyilkolása megdöbbentő valós felvételekkel, az áldozatok közvetlen hozzátartozói és kollégái nyilatkozataival, valamint egy politikai thriller feszültségével ad képet nem csak Szlovákia, de az egész poszt-kommunista régió valódi arcáról.

Csak 1-jén 14.00-kor Mavka, az erdő őrzője (szinkr. ukrán animációs film) PREMIER! Mavka, az erdei tündér legfőbb küldetése az erdő szívének megóvása. A lány mindig a békére és a harmóniára törekszik, ám bármit megtesz az erdő védelme érdekében. Egy nap találkozik egy zenész fiúval, aki azonnal rabul ejti a szívét, annak ellenére, hogy a törvények értelmében Mavka nem érintkezhet emberekkel. A lány megoldhatatlan feladat előtt áll: választania kell a küldetése és a szerelem között. Ráadásul eközben gonosz erők el akarják pusztítani az erdőt.

3-át kivéve 20.00-kor, csak 30-án 20.30-kor, valamint 29-én és 1-jén 20.00-kor A pápa ördögűzője (szinkr. amerikai horror, thriller) A film Gabriele Amorth atyáról, a Vatikán fő ördögűzőjeként tevékenykedő papról szól, aki életében több mint 100 ezer ördögűzést hajtott végre. (2016-ban, 91 éves korában hunyt el.) Amorth két emlékiratot írt (An Exorcist Tells His Story és An Exorcist: More Stories) és részletezte tapasztalatait a sátánnal és az embereket gonoszságukban megragadó démonokkal való küzdelméről. A filmben Amorth felhatalmazást kap a pápától, hogy ördögűzést hajtson végre, és feltár egy jelentős összeesküvést a Vatikánon belül.Ahogy Amorth a vizsgálata során halad előre, felfedez egy évszázados összeesküvést, amelyben ugyanaz a démon vesz részt, akivel korábban a katolikus egyház is találkozott.

18.15-kor, valamint csak 28-án és 2-án 17.15-kor Air – Harc a legendáért (szinkr. amerikai dráma) A sport világa többé soha nem lesz olyan, mint volt. Egy hízásra hajlamos, korosodó kosaras játékos-megfigyelő (Matt Damon) a Nike alkamazottja lesz. És szenvedélyesen keresi azt a kosarast, akivel szerződve az akkor még kis cég megmutathatja a világnak, mit tud. Keresi, keresi, és végül megtalálja az emberét: egy olyan játékos személyében, aki még egy percet sem töltött az NBA pályáin. Ő mégis harcba száll azért, amiben hisz: hogy ha ezzel a zöldfülű kosarassal kötnek szerződést, az magasra viheti a céget. Új cipőt terveztet. Újfaja szerződést köt. Mindenkivel szembeszáll. Ő és társai másképpen gondolkodtak, mint a szakmájukban mindenki más. Mindent kockára tettek. És igazuk lett.

19.45-kor Avatar: A víz útja (szinkr. amerikai fantasztikus akciófilm) 3D! Az Avatar: A víz útja több mint egy évtizeddel az első rész eseményeit követően meséli el a Sully család (Jake, Neytiri és gyermekeik) történetét; a rájuk leselkedő veszélyeket, az életben maradásért vívott harcaikat, az őket sújtó tragédiákat és azt, meddig képesek elmenni, hogy biztonságban tudhassák egymást.

16.00, 16.15-kor és 3-át kivéve 18.00-kor, csak 30-án 14.15-kor, valamint csak 29-én és 1-jén 18.00-kor 2D-ben, csak 29-én és 1-jén 14.15-kor, valamint csak 30-án 14.15-kor 3D-ben Super Mario Bros.: A film (szinkr. amerikai-japán animációs kalandfilm) A Nintendo és az Illumination új animációs filmje a Super Mario Bros. világában játszódó fergeteges kaland-vígjáték. Mario és Luigi, a nagybajszú vízvezeték-szerelő testvérpár mellett az összes fontos karakter szerephez jut a filmben: felbukkan Peach hercegnő, Bowser, Toad, Donkey Kong, Cranky Kong, Kamek és Spike is.

Csak 27-én, 2-án és 3-án 15.00-kor, csak 28-án 15.30-kor Talán igent mondok (szinkr. amerikai romantikus vígjáték) Michelle és Allen egy párt alkotnak. A fiatalok egy nap elhatározzák, hogy közös vacsorára hívják meg a szüleiket, és megosztják velük házasságkötési szándékukat. Ám az este egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt előre eltervezték: kiderül, hogy a szülők a múltból már jól ismerik egymást, ami meglehetősen ellentétes véleményekhez vezet a házassági tervet illetően. Az este csak egyre újabb fordulatokat és titkokat tartogat, feje tetejére állítva a meghittnek szánt vacsorát.

Csak 27-én és 3-án 20.30-kor, valamint csak 29-én és 1-jén 20.30-kor Renfield (szinkr. amerikai horror, vígjáték) A gonosz nem él örökké, ha nincs egy kis segítsége. Drakula hűséges szolgájának modern rémmeséjében Nicholas Hoult (Mad Max: A harag útja, X-Men sorozat) alakítja Renfieldet, a történelem legnarcisztikusabb főnökének, Drakulának (az Oscar-díjas Nicolas Cage) meggyötört segédjét. Renfield arra kényszerül, hogy ő szerezze be gazdája zsákmányát, és teljesítenie kell minden parancsát, legyenek azok bármilyen elfajzottak is. Ám most, több évszázadnyi szolgaság után Renfield készen áll arra, hogy megnézze, van-e élet a sötétség hercegén túl is. Bárcsak megtalálná a módját, hogyan vessen véget ennek a kölcsönös függésnek.

a Műanyag égbolt című magyar-szlovák animációs film

Forrás: hu.ign.com

Csak 3-án 20.15-kor Műanyag égbolt (magyar-szlovák animációs film) PREMIER! Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta első mozifilmje egy ambiciózus sci-fi animáció, mely egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy hihetetlenül tápláló, ám emberi húsból táplálkozó növényt kísérleteznek ki.

15.45, 16.15, 17.45, 18.15 és 3-át kivéve 20.00-kor Gyönyörű sorscsapás (szinkr. amerikai romantikus vígjáték) Abby (Virginia Gardner) egy fiatal és művelt lány, akit nem lehet csak úgy rászedni, de amikor találkozik a javíthatatlan nőcsábásszal, Travisszel (Dylan Sprouse), az ő világa is a feje tetejére áll. Travis és Abby egy különös fogadást kötnek: Travis ha veszít, egy hónapig le kell mondania a szexről. Ha Abby veszít, egy hónapig Travisszel kell élnie.

15.15-kor Suzume (feliratos japán animáció) Suzume átlagos 17 éves diáklány egy japán kisvárosban. De egy nap találkozik valakivel, és attól kezdve semmi sem átlagos, ami vele történik. Az ő dolga lesz, hogy megküzdjön a föld alatt élő istenekkel, és megakadályozza, hogy az országszerte létező portálok valamelyikén keresztül a felszíni világba jusson a féreg, amely a földrengéseket okozza. Lehetetlen? Mesebeli? Ilyen tuti nincs? Eddig ő is így gondolta. De megismerkedik a jóképű sráccal, Szótával, akiről nemsokára kiderül, hogy különleges feladata van: ő egy Záró, akinek ki kell üldöznie ebből a világból a gonosz isteneket. Suzume új barátja társaságában bejárja Japánt, és egyre több támadást kell visszaverniük. Miközben új tájakon járnak, új emberekkel ismerkednek meg, evilági és túlvilági veszélyeket küzdenek le, a lány rájön, hogy nem véletlenül keveredett bele ebbe a kalandba. Talán járt már valaha az egyik titokzatos ajtó túloldalán.

17.30, valamint csak 29-én és 30-án 14.45-kor A nemzet aranyai (magyar dokumentumfilm) A film hősei azok a magyar vízilabda-legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. A Szabadság szerelem, a BÚÉK és Az unoka producerének új filmje bemutatja a világszerte elismert és csodált magyar vízilabdasport nevezetes, sikerekkel tarkított időszakának eddig nem ismert hátterét a csapattagok és a nemzetközi ellenfelek szemszögéből.

Csak 28-án és 2-án 18.30-kor Amitől félünk (feliratos amerikai dráma, horror) Beau élete folyamatos rettegés, csak a pszichiáter által felírt gyógyszerekkel képes kimenni az őrültekkel teli utcákra. Anyjának váratlan telefonhívása mégis arra kényszeríti, hogy elinduljon. Az abszurd humorral átitatott, horrorisztikus utazáson a legsötétebb félelmek a legnagyobb kalandokká válnak. Vajon célba ér Beau, vagy felemésztik lelkének sötét bugyrai?

Csak 27-én és 3-án 17.15-kor, valamint csak 30-án 20.00-kor John Wick: 4. felvonás (szinkr. amerikai akció, krimi, thriller) A negyedik felvonásban John Wick eddigi legveszedelmesebb ellenfeleivel száll szembe. Az érte járó vérdíj csak nőttön nő, miközben az alvilág leghatalmasabb figuráit kutatja New Yorktól Párizsig, Oszakától Berlinig.

Csak 30-án 16.00-kor Hat hét (magyar filmdráma) A film főhőse az érettségi előtt álló, profi asztalitenisz karrierért küzdő Zsófi, aki nehéz anyagi körülmények között él labilis édesanyjával és húgával. Későn veszi észre, hogy terhes, és az életkörülményeiket figyelembe véve úgy dönt, hogy születendő gyermekét egy civil szervezet segítségével örökbe adja egy hosszú évek óta várakozó párnak. Zsófi határozott és kifejezetten felnőtt döntést hoz, de a szülése után jelentkező fizikai és érzelmi hullámvasútra nincsen felkészülve. A film az ő szemszögén keresztül követi végig a szülés utáni, az örökbeadó és örökbefogadó szülőknek egyaránt érzelmileg megterhelő hat hetes időszakot, amikor az életet adó anya még meggondolhatja magát.

14.00-kor Múmiák (szinkr. spanyol animáció) A múmiák nem nyughatnak. Jól megérdemelt, évezredes pihenőjüket töltik, de városukban nincs síri csend: számukra csak az a lényeg, hogy az élőkkel ne találkozzanak, egyébként nagy, pezsgő, élettel (és szerelemmel) teli városban töltik az örökkévalóságot. Éppen a fáraó lányának keresnek férjet, és a főnix ki is választja számára az egykori kocsihajtó bajnokot, Tutot. De egy angol régész megtalálja a holtak városába vezető átjárót, lejut hozzájuk, és magával viszi a hercegnő varázslatos gyűrűjét. Néhány váratlan fordulat és súlyos félreértés következtében a kocsihajtó srác, a kisöccse meg a hercegnő kénytelen a nyomába eredni az élők világába, hogy visszaszerezzék a gyűrűt. Még szerencse, hogy egy jókedvű házikrokodilt is visznek magukkal. Amerre a három múmia jár, szörnyű felfordulást csinál: a mai világ valahogy nincs felkészülve a csínytevő múmiák felbukkanására.

Csak 1-jén 14.00-kor, valamint csak 29-én és 30-án 14.30-kor Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi (magyar animációs film) A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi animációs filmben az évszakok váltakozását tizenkét rövid történetben követhetjük végig, amint a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket. Kalandjaik során februárban együtt ünnepelnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást. A tizenharmadik, ráadás történetben pedig egy süteményversenyen is részt vesznek, amelyből kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.

Csak 27-én, 28-án és 3-án 20.15-kor, valamint csak 29-én és 1-jén 20.15-kor Mi lett volna, ha… (szinkr. francia dráma) PREMIER! Mi lett volna, ha…? Ezzel a felütéssel tekint életére Julia, akinek a karrierje és a magánélete összes fontos állomásánál felvillan egy másik élet, egy másik sors, az, amelyiket élhette volna, ha az adott pillanatban máshogyan dönt. Vajon boldogabb, sikeresebb élete lett volna, találkozott volna másik szerelemmel, csillogóbb karriert futott volna be? Egy élet: számtalan lehetőség. A Mi lett volna, ha… szerelmes vallomás az élethez, ami egyenesen a szívhez szól.

a Mi lett volna, ha… című francia dráma

Forrás: cineimage.ch

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)