Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Útlezárásokra lehet számítani szombaton Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2023. április 26. 10:22
Útlezárásokra lehet számítani szombaton Gyulán
Mutatjuk a részleteket

Képünk a tavalyi rendezvényen készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Útlezárásokra kell számítani Gyulán április 29-én, a XIV. Fuss a sérült gyermekekért! karitatív rendezvény ideje alatt – tájékoztatta lapunkat Felföldi Sándor szervező.

Jelezte: a belvárosban jelentős korlátozások lesznek 11 és 15 óra között.

Mint ismertette, a gyulai bevásárlóközpontokat tranzitútvonalakon lehet majd megközelíteni. A Tiborc utca Gyulavári felől használható lesz Sarkad irányába, és Sarkad irányából is szabadon lehet majd közlekedni – a vasútállomás előtt elhaladva – a Dürer Albert, az Ajtóssy Albert és a Bartók Béla utcán. A belvárosi szökőkút környékét sem zárják le – tette hozzá.

 

A kerékpározás tervezett útvonala:

A rajt a Várkert utcán felállított rajtkapunál lesz. A kerékpárosok a Várkert utca végén balra fordulnak, és a körforgalmat elérve kihajtanak a második kijáraton. A Szent László utcán elkarikáznak a Semmelweis utcáig. A Semmelweis utcán eljutnak a Szent István  utcáig ahol balra kanyarodva rátérnek a kerékpárútra. A Temesvári úti kerékpárutat elérve folytatják útjukat a Fehér-Körös hídjáig, ahol szintén balra kanyarodnak. A Fehér-Körös hídján áttekerve megérkeznek Gyulaváriba. A gyulavári Széchenyi utcán folytatjáka tekerést, a Széchenyi utcán végighaladva érintik az Almássy-kastélyt, ezt követően elérik a dénesmajori utat, ahol jobbra kanyarodnak. Dénesmajort elérve tovább haladnak az Állomás utcán, ezután áthajtanak az árvízvédelmi töltésen, és elérik a Nagyzerindi utat. A Nagyzerindi úton 500 méter megtétele után elérik Magyarország országhatárát, és folytatják a tekerést Romániában. Hét kilométer megtétele után megérkeznek Zerind főterére. Ott megfordulnak, és a korábbi útvonalon visszatekernek a Semmelweis utcáig, ahol jobbra kanyarodva folytatják útjukat. A Semmelweis utcán végigtekerve elérik a Szent László utcát. A Szent László utcán eltekernek a körforgalomig, ahol az első kijáraton jobbra kanyarodnak. A körforgalom után rátérnek a Kossuth Lajos utcára. A Kossuth Lajos utca és a Nagyváradi út találkozásánál jobbra kanyarodva rátérnek a Vár utcára. A Vár utcán 30 méter megtétele után élesen jobbra fordulnak a vár felé. A Honvédtiszti emlékhely és a Rondella Terasz mellett eltekerve elérik a célt.

A futóverseny tervezett útvonala:

A rajt a gyulai vár előtt kialakított rajt zónánál lesz. A futók a Kossuth Lajos utca felé indulnak el. A Kossuth Lajos utcát elérve balra kanyarodnak, a körforgalmat elérve kifutnak az első kijáraton, és a Kossuth utcán végigfutnak a Megyeház utcáig. A Megyeház utcán a Petőfi térig haladnak, ahol enyhén jobbra tartva az Árpád utcára futnak. Az Árpád utcán elfutnak a Béke sugárúti körforgalomig, ahol az első kijáraton rátérnek a Béke sugárútra. A Béke sugárúton elfutnak a Bacsó Béla utcáig. A Bacsó Béla utcai kereszteződésben visszafordulnak, és elfutnak a Béke sugárúti körforgalomig. A Béke sugárúti körforgalom második kijáratán tovább haladnak a Jókai utcáig. A Jókai utcán elfutnak az Erkel térig, majd elfordulunk jobbra, és a Harruckern téren folytatják útjukat. A Harruckern téren elfutnak a Városház utcáig, ahol ismét jobbra fordulnak, a kerékpár útra. Elfutnak a Világóra mellett, és folytatják útjukat az Élővíz-csatornán átívelő hídon egészen az Eszperantó térig. Az Eszperantó teret elhagyva balra fordulnak, majd a Karácsony János utcán elfutnak a Szent László utcáig. Ott balra fordulnak, elfutnak a Bethlen Gábor utcáig, majd jobbra fordulnak. Elhaladnak a székelykapu mellett, a Csigakerten átfutva elérik a Csiga utcát, ahol balra fordulva folytatják a futást a Part utcáig. A Part utcán jobbra kanyarodnak, és elfutnak a Híd utcáig. A Híd utcán folytatják futást az Akácos utcáig, majd a Tiborc utcai körforgalomig, ahol az első kijáraton jobbra fordulnak. A Tiborc utcai körforgalmat elérve az első kijáraton jobbra fordulnak, és a Tölgyfa utcán elfutnak a Rábai Miklós utcáig, ahol szintén jobbra fordulnak. A Hőforrás Hotel és Üdülőszövetkezet bejáratánál visszafordulnak a Tölgyfa utcai körforgalom felé, és a Tölgyfa utcai körforgalmat elérve kifutnak a harmadik kijáraton a Tiborc utcára. A Tiborc utcán elfutnak a Vár utcáig, ahol balra tartva elfutnak az Elizabeth Hotelig, majd az elhagyva élesen balra fordulnak a vár felé. A Honvédtiszti emlékhelyet és a Rondella Teraszt elhagyva elérik a rajt-cél zónát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)