Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magabiztos győzelemmel maradtak versenyben a dobogóért az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. április 18. 10:00
Magabiztos győzelemmel maradtak versenyben a dobogóért az U16-os Amazonok
Gyulai Amazonok–FC Hatvan 9-1 (4-1)  

Fotó: Gyulai Amazonok

A Gyulai Amazonok U16-os női labdarúgó-bajnokságban szereplő csapata a 13. fordulóban az FC Hatvan együttesét fogadta április 15-én. A hazai gárda számára a találkozó a dobogóért vívott versenyfutás egyik fontos állomása volt.

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella, Kelemen Klarissza, Danics Boglárka, Tóth Panna, Kurta Alma (Laczó Patrícia), Baracsi Boglárka, Papp Fanni, Szelei Csenge, (Puskás Adél), Mészáros Viktória, Czirók Gréta. Edző: Molnár Ágnes.

A hazaiak az előző fordulóban Nyíregyházán hagyták a bajnoki pontokat, így a tabella negyedik helyéről várhatták a folytatást. A hatvani együttes a mezőny alsó harmadából érkezett a találkozóra, így a „várvárosi” csapat győzelemre készült a Grosics Akadémián.

A Gyulai Amazonok közösségi oldala azt írja, a gárda a mérkőzés elejétől kezdve irányította a játékot. Az első gólra csak a 11. percig kellett várnia a szurkolóknak, amikor Baracsi Boglárka kapott nagyon jó labdát, meg sem állt a kapuig, majd higgadtan helyezte a játékszert a hálóba. 1-0.

– Nem sokkal később hasonló szituációból ismét a fiatal játékos volt eredményes, majd a 27. percben büntetőhöz jutottunk. Czirók Gréta állt a labda mögé, a sípszó után pedig nem túlságosan helyezve, de erősen rúgta meg csapata 3. gólját. Ellenfelünk lelkesen kontrázott az egész találkozón, ennek eredményeképp az első játékrészben szépíteni tudott, majd csapatkapitányunk, Nagy Katalin zárta le az első félidőt, egy szép összjáték után lőtte ki a 40. percben a hosszú sarkot – olvasható a bejegyzésben.

A második félidőben több poszton is kipróbálhatta Molnár Ágnes edző a lányokat, három perc elteltével Tóth Panna a középpályáról lépett ki jól, majd négygólosra módosította az előnyt. Kurta Alma a 46. percben szélről volt eredményes, a megkapott hosszú labda után szép cselek következtek, majd kilőtte a bal felső sarkot. A végig lelkesen és hasznosan játszó Danics Boglárka is megrúgta megérdemelt gólját, jó ütemben érkezett a kapu előtt, így ekkor már 7-1 állt az eredményjelzőn.

Tóth Panna a 71. percben bemutatta kivételes lövőerejét, 35 méterről, szabadrúgásból volt eredményes. Az elemi erővel a kapuban landoló labdát nemtől, kortól függetlenül megtapsolták volna ezen a napon. Az utolsó találatot – keretbe foglalva saját jó teljesítményét – Baracsi Boglárka szerezte, aki egy nagyon szép szólót mutatott be. Öt játékos mellett cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd a kapus mellett elpasszolva beállította a 9-1-es végeredményt – írja az Amazonok közösségi oldala.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata a következő fordulóban az Újpest FC otthonában folytathatja menetelését a dobogóért folyó versenyfutásban.

– Végig uralni tudtuk a játékot, örülök, hogy a kilenc gólon hat lány osztozkodott. Folyamatosan lépünk előre játékban is, illetve a lányok is kezdenek egyre magabiztosabbak lenni – értékelt Molnár Ágnes.

Gyulai gólok: Baracsi Boglárka (3), Tóth Panna (2), Danics Boglárka, Kurta Alma, Czirók Gréta és Nagy Katalin.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)