Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magyar Közút: nagyobb forgalomra és változékony időjárásra kell készülni az ünnep alatt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. április 06. 12:30
Magyar Közút: nagyobb forgalomra és változékony időjárásra kell készülni az ünnep alatt
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján húsvétkor a legtöbben hétfőn indulnak útnak

Nagyobb forgalomra és változékony időjárásra kell készülni húsvét idején – figyelmeztetett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták, hogy idén a húsvéti ünnepek és a tavaszi iskolai szünet egybeesnek, ezért a közlekedőknek érdemes azzal kalkulálniuk, hogy már csütörtöktől megváltozhat a forgalom megszokott rendje a tavaszi szünet első napja miatt, illetve tekintettel arra, hogy nagypéntek is szünnap, ezért sokan útra kelhetnek ekkor.

Mivel csütörtök 22 órától péntek 22 óráig, illetve szombat 22 órától hétfő 22 óráig lesz érvényben kamiontilalom, ezért az ettől eltérő időszakokban még a szokásosnál is nagyobb kamionos forgalomra számíthatnak a közlekedők, főleg a gyorsforgalmi utakon – tették hozzá.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint húsvét alkalmával a legtöbben hétfőn indulnak útnak, ezért a Magyar Közút szakemberei azt javasolják, hogy aki teheti, inkább hétfőn minél később vagy kedd reggel kelljen útra, ha egy hosszabb vidéki utazás után szeretne hazatérni.

Arra is kérik a sofőröket, hogy a következő napokban is, még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és látási viszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon.

A meteorológiai előrejelzések alapján változékony időjárás várható a hosszú hétvégén, így a közlekedőknek érdemes lesz a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel és odafigyeléssel vezetniük – írták.

Tekintettel arra, hogy időszakosan nagyobb lesz egyes útszakaszokon, főleg az autópályákon és a főutakon a forgalom, ezért az autósoktól azt kérik, hogy tartsanak nagyobb követési távolságot, legyenek türelmesek, vezessenek lassabban – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)