Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban az Air – Harc a legendáért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2023. április 06. 17:00
Heti premier a Center moziban az Air – Harc a legendáért
Április 6–12. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban az Air – Harc a legendáért című amerikai dráma

Forrás: cineimage.ch

Heti premier a Center moziban az Air – Harc a legendáért (szinkr. amerikai dráma) 17.45-kor. A sport világa többé soha nem lesz olyan, mint volt. Egy hízásra hajlamos, korosodó kosaras játékos-megfigyelő (Matt Damon) a Nike alkamazottja lesz. És szenvedélyesen keresi azt a kosarast, akivel szerződve az akkor még kis cég megmutathatja a világnak, mit tud. Keresi, keresi, és végül megtalálja az emberét: egy olyan játékos személyében, aki még egy percet sem töltött az NBA pályáin. Ő mégis harcba száll azért, amiben hisz: hogy ha ezzel a zöldfülű kosarassal kötnek szerződést, az magasra viheti a céget. Új cipőt terveztet. Újfaja szerződést köt. Mindenkivel szembeszáll. Ő és társai másképpen gondolkodtak, mint a szakmájukban mindenki más. Mindent kockára tettek. És igazuk lett.

Csak 8-án, 9-én és 10-én 14.30-kor, valamint csak 6-án, 7-én, 11-én és 12-én 16.15-kor Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi (magyar animációs film) PREMIER! A Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi animációs filmben az évszakok váltakozását tizenkét rövid történetben követhetjük végig, amint a természet minden hónapban közös játékra hívja a szereplőket. Kalandjaik során februárban együtt ünnepelnek egy különleges farsangi bálon, áprilisban közösen ugrálóváraznak, júliusban együtt készítenek gyümölcsjégkrémet, decemberben izgalmas ajándékokkal lepik meg egymást. A tizenharmadik, ráadás történetben pedig egy süteményversenyen is részt vesznek, amelyből kiderül, hogy bárki, még a mindig lelkiismeretes Bagolydoktor is hibázhat.

Csak 8-án, 9-én és 10-én 16.15-kor, valamint csak 6-án, 7-én, 11-én és 12-én 14.30-kor Ernest és Célestine: A dallamok útján (szinkr. luxemburgi-francia animációs film) PREMIER! Ernest és Célestine a legjobb barátok, akik mindig minden kalandba együtt vágnak bele. A medve és az egér ezúttal Ernest szülővárosába mennek, itt élnek ugyanis a világ legtehetségesebb zenészei. Megérkezésükkor azonban rádöbbennek, hogy már évek óta be van tiltva a zene. Új barátaikkal és egy titokzatos álarcos bűnözővel együtt Ernestnek és Célestine-nek mindent meg kell tennie, hogy visszahozzák az örömöt a medvék földjére.

Csak 6-án, 8-án és 10-én 20.15-kor Éjszakai átutazók (feliratos francia dráma) PREMIER! Elisabethet elhagyja férje és magára marad két gyermekével. Egy éjszakai rádióműsorban vállal munkát, ahol találkozik Talulah-val, egy fiatallal, aki nem tud mit kezdeni életével. Elisabeth úgy dönt, hogy a szárnyai alá veszi a fiút.

Csak 12-én 20.15-kor Háromezer számozott darab (magyar filmdráma) PREMIER! Egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást. A színdarab kendőzetlen kegyetlenséggel meséli el életük valós történetét, vagyis: a nyomorukkal kereskedik. Amikor az előadást meghívja egy neves német színházi fesztivál, a csoport tagjai kénytelenek szembenézni múltjukkal, és felvenni a küzdelmet a rasszista sztereotípiákkal.

19.45-kor John Wick: 4. felvonás (szinkr. amerikai akcióthriller, krimi) A negyedik felvonásban John Wick eddigi legveszedelmesebb ellenfeleivel száll szembe. Az érte járó vérdíj csak nőttön nő, miközben az alvilág leghatalmasabb figuráit kutatja New Yorktól Párizsig, Oszakától Berlinig.

A pápa ördögűzője című amerikai horror, thriller

Forrás: cineimage.ch

18.15, 20.00-kor A pápa ördögűzője (szinkr. amerikai horror, thriller) PREMIER! A film Gabriele Amorth atyáról, a Vatikán fő ördögűzőjeként tevékenykedő papról szól, aki életében több mint 100 ezer ördögűzést hajtott végre. (2016-ban, 91 éves korában hunyt el.) Amorth két emlékiratot írt (An Exorcist Tells His Story és An Exorcist: More Stories) és részletezte tapasztalatait a sátánnal és az embereket gonoszságukban megragadó démonokkal való küzdelméről. A filmben Amorth felhatalmazást kap a pápától, hogy ördögűzést hajtson végre, és feltár egy jelentős összeesküvést a Vatikánon belül.Ahogy Amorth a vizsgálata során halad előre, felfedez egy évszázados összeesküvést, amelyben ugyanaz a démon vesz részt, akivel korábban a katolikus egyház is találkozott.

14.45, 17.15, 20.30-kor Dungeons and Dragons: Betyárbecsület (szinkr. amerikai fantasy, kaland) Egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló bandája nagyszabású akciót terveznek egy elveszett ereklye megszerzéséért, de a dolgok veszélyesen kisiklanak, amikor a rossz emberekkel húznak ujjat. A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület a legendás szerepjáték gazdag világát és játékos szellemét ülteti át a mozivászonra ezzel a fergeteges és akciódús kalandfilmmel.

16.30-kor Talán igent mondok (szinkr. amerikai romantikus vígjáték) Michelle és Allen egy párt alkotnak. A fiatalok egy nap elhatározzák, hogy közös vacsorára hívják meg a szüleiket, és megosztják velük házasságkötési szándékukat. Ám az este egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt előre eltervezték: kiderül, hogy a szülők a múltból már jól ismerik egymást, ami meglehetősen ellentétes véleményekhez vezet a házassági tervet illetően. Az este csak egyre újabb fordulatokat és titkokat tartogat, feje tetejére állítva a meghittnek szánt vacsorát.

Csak 9-én és 11-én 20.15-kor Hat hét (magyar filmdráma) A film főhőse az érettségi előtt álló, profi asztalitenisz karrierért küzdő Zsófi, aki nehéz anyagi körülmények között él labilis édesanyjával és húgával. Későn veszi észre, hogy terhes, és az életkörülményeiket figyelembe véve úgy dönt, hogy születendő gyermekét egy civil szervezet segítségével örökbe adja egy hosszú évek óta várakozó párnak. Zsófi határozott és kifejezetten felnőtt döntést hoz, de a szülése után jelentkező fizikai és érzelmi hullámvasútra nincsen felkészülve. A film az ő szemszögén keresztül követi végig a szülés utáni, az örökbeadó és örökbefogadó szülőknek egyaránt érzelmileg megterhelő hat hetes időszakot, amikor az életet adó anya még meggondolhatja magát.

14.30-kor Múmiák (szinkr. spanyol animáció) A múmiák nem nyughatnak. Jól megérdemelt, évezredes pihenőjüket töltik, de városukban nincs síri csend: számukra csak az a lényeg, hogy az élőkkel ne találkozzanak, egyébként nagy, pezsgő, élettel (és szerelemmel) teli városban töltik az örökkévalóságot. Éppen a fáraó lányának keresnek férjet, és a főnix ki is választja számára az egykori kocsihajtó bajnokot, Tutot. De egy angol régész megtalálja a holtak városába vezető átjárót, lejut hozzájuk, és magával viszi a hercegnő varázslatos gyűrűjét. Néhány váratlan fordulat és súlyos félreértés következtében a kocsihajtó srác, a kisöccse meg a hercegnő kénytelen a nyomába eredni az élők világába, hogy visszaszerezzék a gyűrűt. Még szerencse, hogy egy jókedvű házikrokodilt is visznek magukkal. Amerre a három múmia jár, szörnyű felfordulást csinál: a mai világ valahogy nincs felkészülve a csínytevő múmiák felbukkanására.

Csak 7-én 20.15-kor Kojot négy lelke (magyar animáció) Kojot négy lelke címmel érkezik a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak az új filmje. Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

14.15, 16.00, 18.00-kor Super Mario Bros.: A film (szinkr. amerikai-japán animációs kalandfilm) PREMIER! A Nintendo és az Illumination új animációs filmje a Super Mario Bros. világában játszódó fergeteges kaland-vígjáték. Mario és Luigi, a nagybajszú vízvezeték-szerelő testvérpár mellett az összes fontos karakter szerephez jut a filmben: felbukkan Peach hercegnő, Bowser, Toad, Donkey Kong, Cranky Kong, Kamek és Spike is.

a Super Mario Bros.: A film című amerikai-japán animációs kalandfilm

Forrás: syfy.com

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)