Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 323 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. március 16. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 323 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 15-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 208 határsértőt tartóztattak fel és 115 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 2 esetben összesen 11 határsértőt tartóztattak fel Petőfiszállás és Kiskunfélegyháza közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 esetben összesen 194 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Üllés közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 1 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel Győr közigazgatási területén.

Baranya vármegyében 1 határsértőt tartóztattak fel Mohács közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, marokkói, palesztin, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 5 esetben 115 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)