Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szoros első félidő után magabiztosan nyert a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. március 13. 09:00
Szoros első félidő után magabiztosan nyert a gyulai kézilabdacsapat
CZ-Gyulasport NKft.–Mizse KC 35-24 (15-13) 

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 14. fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a Mizse KC együttesét fogadta március 11-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája majdnem elveszítette az első félidőt, ám végül magabiztos játékkal verte előrébb rangsorolt riválisát. 

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Ilyés L. 7 (1), Ladics V. 9, Lukács N. 5, Németh Cs. 3, Szabó K., Szögi T. 3 (2). Csere: Antal X. 1, Farkasinszki D. 3, Gelegonya A. 1, Kertes S., Kruzsicz B., Nagy P. 3 és Vólent L. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulai gárda az előző fordulóban kaotikus rangadót játszott szeghalmi ellenfelével, így a tabella hetedik helyére lépett vissza. A lajosmizsei együttes hazai győzelem után a mezőny negyedik helyéről érkezett a fürdővárosi arénába. A két rivális tavasszal is megütközött egymással, akkor négygólos mizsei győzelem született.  

Zöldi-Tóth Katalin a mérkőzés előtt elmondta, a csapat felkészülten várja a találkozót, és tudni fogja, hogy mi a dolga a mérkőzésen ellenfelével szemben. 

A mérkőzés ennek jegyében kezdődött, a gyulai csapat szerezte a találkozó első találatát, majd fokozatosan lépett el ellenfelétől. A magabiztos fölényben játszó fürdővárosi alakulat játékában 13-6-os vezetésnél rövidzárlat állt be, a vérszemet kapó vendéggárda pedig lendületesen dolgozta le hátrányát. Zöldi-Tóth Katalin együttese még a félidő lefújása előtt kiegyensúlyozta játékát, így kétgólos előnyre korrigálta a félidei eredményt.  

A második félidőben már ismét a mérkőzés elején látott játékkal tört kapura a hazai gárda, a kézilabda minden látványos elemét felvonultatva növelte a két csapat közötti különbséget. A félidő félénél ismét elérte a gyulai csapatot a rövidzárlat, ám a hármas mizsei zsinór után újra a fürdővárosi szurkolók örülhettek. A gyulai együttes magabiztosan irányította a továbbiakban a játékot, így megérdemelten gyűjtötte be bajnoki pontjait.

A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-1, 10. perc: 8-4, 20. perc: 13-8, 28. perc:13-13, 30. perc: 15-13, 32. perc: 17-14, 40. perc: 23-18, 48. perc: 27-20, 50. perc: 27-23, 58. perc: 34-23 és 60. perc: 35-24.

– Nagyon nagy volt a bizonyítási vágy a csapatban a őszi mérkőzés miatt. Azt gondolom, az elején már lehetett is látni az akaratot, hullámzó volt a játék az első félidő második felében, de aztán szépen összeállt minden, és nagyon szép akciókat vezettünk. A hiba lehetősége benne van a játékban, de lehet javítani, és mérkőzésen belül fejlődni. Örülök annak, hogy volt olyan, aki tudott fejlődni mérkőzés közben. Gratulálok a lányoknak, dolgozunk tovább – értékelt Zöldi-Tóth Katalin vezetőedző.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata megelőzte most legyőzött riválisát, így a tabella ötödik helyéről várhatja a OXXO Energy Orosházi NKC U22 elleni találkozót.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)