Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 276 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. március 12. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 276 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 114 határsértőt tartóztattak fel, illetve 162 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben március 11-én – írta a police.hu.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 1 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel Lajosmizse  közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 6 esetben összesen 97 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom és Öttömös közigazgatási területén.

A járőrök Győr-Moson-Sopron vármegyében 2 esetben 6 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom és Nagylózs közigazgatási területén.

Nógrád vármegyében 5 határsértőt tartóztattak fel Mihálygere közigazgatási területén.

Budapesten a járőrök 1 esetben 2 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében összesen 6 esetben 159 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 37 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 2, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Mórahalomnál a rendőrök március 11-én 1 órakor ellenőrzés alá vontak egy szlovák honosságú kistehergépkocsit, melyet egy szlovák férfi vezetett, utasa egy szintén szlovák állampolgárságú férfi volt. A gépkocsi rakterében 24 fő marokkói és 1 fő török állampolgár tartózkodott, akik okmányokkal nem rendelkeztek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a járőrök március 11-én 6 óra 50 perckor Nagylózs külterületén megállítottak egy szerb személygépkocsit. A jármű vezetője és utasai az intézkedés megkezdése előtt kiugrottak járművekből és elszaladtak. A terepkutatás eredményeként a helyszín közelében elfogták a jármű bosnyák állampolgárságú vezetőjét és egy fő török állampolgárságú utast.

Táska közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M7 autópálya 156. kilométerszelvényében március 11-én 7 óra 18 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy román férfit, aki egy román teherautót vezetett. A jármű rakterében 11, magukat indiai és pakisztáni állampolgárnak valló férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)