Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megérdemelt győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. február 20. 14:38
Megérdemelt győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a gyulai kézilabdacsapat
Szeged SE–CZ-Gyulasport NKft. 19-34 (10-14)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tavaszi nyitófordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a K. Szeged SE otthonában lépett pályára február 19-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája győzelemmel indította a pontvadászat tavaszi etapját.

A fiatal Németh Csenge már a felkészülési mérkőzésen is hasznos tagja volt a gyulai csapatnak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

CZ-Gyulasport NKft.: Mike M., Gelegonya A. (3), Ilyés L. (8/2), Ladics V. (3), Lukács N. (3), Németh Cs. (1), Szögi T. (5/1). Csere: Antal X., Kertes S. (1/1), Kruzsicz B., Nagy P., Szabó K. (4), Szalkai B., Vólent L. (6/1) és Bányainé Szabó R. Vezetődző: Zöldi-Tóth Katalin.

A két csapat a felkészülési során is találkozott egymással. A gyulai együttes a tabella hatodik helyéről érkezett a találkozóra, riválisa pedig a mezőny alsó harmadából várta ellenfelét. 

Zöldi-Tóth Katalin alakulata Milyó Alexandra nélkül, Bányainé Szabó Renátával, Kruzsicz Bernadettel és Gelegonya Anitával a „fedélzeten” érkezett a találkozóra.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a kezdeti idegességet hamar levetkőzte a vendégcsapat. Az első gólt is a fürdővárosi gárda szerezte, és a mérkőzés lefújásáig meg is őrizte előnyét. A vendégcsapat játéka fokozatosan javult, a kapuban mindkét gyulai kapus remekelt.

– Szívmelengető volt az első éves ifjúsági korcsoportú Német Csenge játéka, aki kezdőként majd ötven percet töltött a pályán. A mérkőzés során minden nevezett játékos pályára lépett. Az utolsó 10 percben sorcserét hajtott végre Zöldi-Tóth Katalin, a pályára lépő játékosok sem vallottak szégyent. Tartani tudták az eredményt az igen lelkesen játszó hazaiakkal szemben – ismertette.

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 3-5, 25. perc: 6-11, 30. perc: 10-14, 39. perc: 10-20, 46. perc: 13-24, 50. perc: 15-27, 55. perc: 17-31 és 60. perc: 19-34.

– Az első félidőben nagyon sok hibával játszottunk, ami nem fog beleférni a következő mérkőzésen. Mondtam a lányoknak, hogy nagyobb koncentrációval kell kezdeni a mérkőzéseket. A felkészülés alatt a védekezésen volt a hangsúly, mivel hátsóközép pozícióban változás volt a keretben, ez, azt hiszem, lassan kezd összeállni. Örülök annak, hogy mindenki hozzá tudott tenni a meccshez, és az új játékosok is hasznosan játszottak. Dolgozni kell tovább, mert még sok mindenben fejlődnünk kell – értékelt Zöldi-Tóth Katalin vezetőedző.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata győzelmével fellépett a tabella negyedik helyére. A fürdővárosi gárda február 25-én hazai pályán is bemutatkozhat a szurkolóknak, akkor a Szeghalmi NKC együttesét fogadja.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)