Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ki lesz a legjobb viharsarki amatőr dartsos?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. február 17. 16:00
Ki lesz a legjobb viharsarki amatőr dartsos?
Elindult a jelentkezés Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Dartsbajnokságra

A televíziós közvetítések által a darts sport népszerűségi indexe az utóbbi években tetőfokára hágott hazánkban. Nem kivétel ez alól természetesen a szűkebb pátriánk sem. Sorra alakulnak egyesületek vagy alkalmi szerveződésű klubok, amelyekben több százan művelik rendszeresen versenyszerűen, illetve kedvtelésből, alkalomszerűen ezt a bárki által könnyen űzhető sportot – írta a BMSExtra.hu.

„A Békés Megyei Sport Extra ezért is vállalkozott arra a nem kis feladatra, hogy közös versenyre invitálja, és megkeresi a Viharsarok idei legjobb amatőr dartsosát. Ha Békés vármegyei lakóhellyel rendelkezel, nem vagy igazolt játékos, legfeljebb szabadidőkártyával rendelkezel, akkor ne habozz te sem, tedd próbára a tudásod, és jelentkezz valamelyik koordinátorunknál!” – olvasható felhívásukban.

A bajnokság öt selejtező fordulóból és a döntőből áll. A selejtezők során 32 játékos nevezését fogadják, minden helyszínről a legjobb nyolc kvalifikálja magát a 40 fős döntőbe. Valamennyi résztvevő legfeljebb két előversenyen próbálhatja meg kivívni a finálés szereplés jogát, 3000 forint nevezési díj ellenében.

A selejtezők során a négytagú csoportmérkőzések két nyert legig tartanak. Az első két helyezett jut a 16-os főtáblára, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek, három nyert legig. A döntőben az öttagú csoportmeccsek három nyert legig tartanak. Négy-négy versenyző jut a 32-es főtáblára, előre elkészített párosítás szerint. A főtáblás találkozók kieséses rendszerben zajlanak, az első két körben három, a legjobb nyolc között négy, a döntőben öt nyert legig.

Az esemény névadó és támogatója, Kecskeméti Csaba jóvoltából a bajnokság első nyolc helyezettje pénzdíjazásban részesül, a legjobb négy versenyző serleget is kap, a selejtezők legjobbjait pedig emlékéremmel díjazzák. Az elismeréseket a döntőt lezáró ünnepi vacsora keretében adják át.

A tour Orosházán veszi kezdetét március 18-án, majd Kondoroson, Mezőberényben, Szeghalmon és Szarvason folytatódik. A finálé május 20-án Szarvason lesz. 

Időpontok, helyszínek, koordinátorok:

Selejtezők

  • 2023. március 18., szombat, Orosháza, Medica Presszó (Kecskeméti Krisztián, +36-30/610-9271)
  • 2023. március 26., vasárnap, Kondoros, Nefelejcs Kocsma (Szegedi Lajos, +36-20/918-8088)
  • 2023. április 7., péntek, Mezőberény, 14-es Pubfood (Bertalan Szabolcs, +36-30/488-0973)
  • 2023. április 15., szombat, Szeghalom, Stone Club (Tóth László, +36-30/985-5735)
  • 2023. április 22., szombat, Szarvas, Westend Söröző és Darts Terem (Bereczki Árpád, +36-20/265-0757)

Döntő

  • 2023. május 20., szombat, Szarvas, Westend Söröző és Darts Terem
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)