Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 221 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. február 09. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 221 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök február 8-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 130 határsértőt tartóztattak fel és 91 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 6 esetben összesen 106 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya és Öttömös közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Rajka és Nagycenk közigazgatási területén.

A rendőrök Szombathelyen 7, Nagybaracska közigazgatási területén 3 határsértőt tartóztattak fel. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben összesen 3 főt, Csongrád-Csanád vármegyében 5 esetben összesen 88 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)