Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Határsértőknek segített egy román férfi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. február 03. 14:00
Határsértőknek segített egy román férfi
Rendőrségi hírek Békés vármegyéből

Őrizetbe vettek egy román állampolgárságú férfit a Békés vármegyei rendőrök, aki gyanú szerint öt határsértőnek akart segíteni abban, hogy tovább tudjanak utazni, miután illegálisan átlépték a román határt – írta meg a police.hu.

A rendőrök a reggeli órákban Lőkösháza külterületén tartóztatták fel a férfit, akivel öt határsértő volt, közülük hárman pakisztáni, ketten pedig indiai állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A helyszíntől nem messze a rendőrök találtak egy üresen álló autót, amelynek járt a motorja, kiderült, a 25 éves román férfi azzal akarta továbbvinni a migránsokat. A rendőrök mindannyiukat előállították.

A férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A pakisztáni és indiai férfiakkal szemben a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségen idegenrendészeti eljárás indult, majd átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)