Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 149 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2023. február 03. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 149 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök február 2-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 94 határsértőt tartóztattak fel és 55 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 5 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel
Balotaszállás, Hercegszántó, Hóduna, Homorúd és Nagybaracska közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 3 esetben összesen 70 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén.     

Budapesten 1, Győr-Moson vármegyében 2 és Komárom-Esztergom vármegyében 12 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, marokkói, pakisztáni, szír és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 3 esetben 55 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Lőkösháza közigazgatási területén 2023. február 2-án 9 óra körüli időben a járőrök a kihelyezett vadkamera jelzés alapján intézkedés alá vontak egy román férfit, valamint 4 magukat pakisztáni és indiai állampolgárnak valló férfit. Az elrendelt terepkutatás során 9 óra 50 perckor Lőkösháza-Curtici nemzetközi vasútvonal mellett lévő szervízúton az egyenruhások találtak egy román honosságú személygépkocsit ahol elfogtak további egy, magát pakisztáni állampolgárnak valló férfit.

Tata közigazgatási területén, az M1-es autópályán 2023. február 2-án 10 óra 45 perckor a MEKTA járőrei intézkedés alá vontak egy szír férfit, aki egy magyar honosságú kistehergépkocsi vezetett. A jármű átvizsgálásakor a raktérben 11 magukat marokkói, afgán és szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak.

Nagybaracska közigazgatási területén az 5017-es számú úton 2023. február 2-án 22 óra 35 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy kínai férfit, aki egy magyar honosságú személygépkocsit vezetett. A gépkocsiban egy, magát szintén kínai állampolgárnak valló személyt szállított.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3, tiltott határátlépés miatt 5 és közokirat hamisítás miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)