Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megerősítette helyét az élen az NB II.-es futsalcsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. január 31. 16:00
Megerősítette helyét az élen az NB II.-es futsalcsapat
Tehetség SE–Gyulai Amazonok 4-8 (3-4)

Fotó: Gyulai Amazonok

Az NB II.-es futsalbajnokság halasztott fordulójában a Gyulai Amazonok felnőttcsapata a Tehetség SE együtteséhez utazott január 30-án.

Az éllovas gyulai együttes esélyeshez méltóan indította a mérkőzést, Kurai Nikolett már az első percben betalált a hazai kapuba. A Gyulai Amazonok közösségi oldala azt írja, már a találkozó elején látszott, hogy a csapat enerváltabban mozog, nem hozza a megszokott dinamikát, így a nagykátai gárda ezt kihasználva hamar egalizálta az eredményt.

– Az első félidőben váltva potyogtak a gólok, Hack Fanni duplája után Molnár Kitti is gólt szerzett, a hazai csapat pedig két gólt jegyezve még a térfélcsere előtt feljött egy gólra – olvasható a bejegyzésben.

A második félidő is gyulai góllal indult, Pintye Vivien talált a hálóba. A fürdővárosi alakulat azonban percek múlva elveszítette kapusát, így a vendégek emberhátrányban folytatták a találkozót.

– Egy elkésett belépőt követően kapusunkat, Szűcs Beatrixet piros lappal kiállították. Helyére Molnár Kitti szállt be, egyébként remekül és nagyon aktívan, Trixi elvesztése után pedig volt sansza egalizálni a lelkes jászberényieknek. Lányaink az utolsó 10 percben azonban elkezdték nyújtani azt, ami elvárható lett volna tőlük az egész mérkőzés alatt. Ebben az időszakban látványos támadásokat vezettünk, nem volt meddő a labdajáratás, így a helyzeteinket is gólra tudtuk váltani – írták a csapat közösségi oldalán.

A felnőtt gárda fegyelmezetten uralta tovább a játékot, Hack Fanni, Lovas Laura és Pintye Vivien góljaira csupán egy alkalommal tudtak válaszolni a vendéglátók, így négygólos, 8-4-es gyulai győzelemmel zárult a mérkőzés.

A Gyulai Amazonok NB II.-es csapata százszázalékos mérleggel őrzi első helyét a tabellán. A fürdővárosi gárda a folytatásban tóalmási ellenfeléhez utazik a bajnoki pontokért.

Gólok: Hack Fanni (3), Pintye Vivien (2), Lovas Laura, Kurai Nikolett és Molnár Kitti.

– Nagyon lassan pörögtünk fel a mérkőzésen, magunknak nehezítettük meg a dolgunkat, elkerülhető gólokat kaptunk. A lelkes hazaiak vérszemet kaptak, de a lányok nem engedték ki kezükből az irányítást, így megérdemelt győzelmet arattunk. Több periódusban is kapkodó volt a játék, amit nem igazán értettem a csapattól, hiszen sokkal jobban tudunk ennél játszani, hiányoltam a dinamikát, a gyorsaságot és az egyéni megmozdulásokat is. Sokszor túljátszottuk helyzeteinket, nem gondolkoztunk megfelelően kapu előtt és a gólszerzési lehetőségeinkkel sem sáfárkodtunk jól, emellett játékban sem hoztuk azt, amit igazán tudunk. Ennek ellenére az utolsó 12 perccel és a győzelemmel elégedett vagyok, gratulálok a csapatnak – értékelt Molnár Zoltánné vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)