Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hogyan alapítsunk céget?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. január 28. 20:23
Hogyan alapítsunk céget?
Mire kell figyelni, mennyi ideig tart, és mennyibe kerül?

Semmi ördögtől való nincs a folyamatban, aminek eredményeként saját cégünk születhet, de ez elsőre egyáltalán nem ennyire egyértelmű. Ugyan sokan tartanak a végtelen bürokratikus tortúrának hangzó menettől, az igazság az, hogy napjainkban már egy maximum néhány napos átfutással zajló ügyintézésről van csak szó. Ehhez pedig segítséget is kaphatunk a Logosz cégcsoporttól nemcsak Budapesten, hanem akár az ország több nagyvárosában, így Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsen, Székesfehérváron, Szolnokon, Újlengyelben és Veszprémben is. A székhelyszolgáltató lényege, hogy minimális befektetéssel kapunk olyan szakmai segítséget, amely lényegesen megkönnyíti nemcsak a cég alapításának a folyamatát, hanem a működését is. 

Csak egy jó ötlet kell?!

Ha rendelkezünk egy jó ötlettel, a lényeg már megvan. Ennél persze némileg bonyolultabb a cég tényleges létrehozása, de jó, ha tudjuk, a nehezén ezzel túlvagyunk. A továbbiakban, ha nem tudunk arról dönteni, hogy melyik cégformát válasszuk, kérhetünk segítséget azzal kapcsolatban, mi lenne számunkra a legkifizetődőbb, a leginkább személyre szabott. Ahhoz tehát, hogy az elképzelés valósággá váljon, leginkább ötletelésre, tervezésre van szükség, ha ezekkel már rendben vagyunk, az ügyintézés is sokkal gördülékenyebb.

Mik azok a pontok, amiken végig kell haladnunk?

Cégnév: Szükséges egy egyedi, nem bejegyzett név. Lehetőség szerint rövid és hangzatos legyen; ellenőrizhető az interneten, hogy már használatban van-e. Ahogy fentebb már láttuk, a cégforma meghatározása egy kihagyhatatlan lépés, de épp így meg kell határozni a tagok feladatait, az ügyvezető személyét, de a törzstőke és társaság vagyonának meghatározása is a cégalapítás egyik alapfeltétele. A székhely címe, ami akár saját ingatlan vagy a szolgáltató által biztosított is lehet, az adózási mód, valamint a tevékenységi kör megfogalmazása is fontos részlet, ezeket az elérhetőségek és a céghez tartozó alapítók iratai mellett rendezni kell, hogy gördülékeny legyen az ügyintézés.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)