Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Már kérhetjük az influenza elleni oltást, és érdemes is megtennünk a háziorvos szerint

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. január 11. 14:06
Már kérhetjük az influenza elleni oltást, és érdemes is megtennünk a háziorvos szerint
Ha a tünetek néhány napon belül nem múlnak, menjünk orvoshoz

Elegendő van belőle, már kérhetjük az influenza elleni oltást, és érdemes is megtennünk Papp Albert háziorvos szerint. A doktor azt is kiemelte: számos felső légúti betegséggel találkozik mostanában, de nem mindig derül ki, hogy influenzával van-e dolga a betegeknek. 

– Nem is mindig lényeges tudni, hogy pontosan influenzáról van-e szó, mert a legtöbb hasonló betegség esetében ugyanaz a szabály: ha a tünetek néhány nap alatt nem múlnak el a patikai készítmények hatására, akkor orvoshoz kell fordulnunk, hogy elkerüljük az esetleges szövődményeket – emelte ki a háziorvos. 

Arra a kérdésre, hogy mindenkinek javasolja-e az oltást, a szakember határozott választ adott. 

– Én mindenkinek javaslom a védőoltást, ha másért nem, azért mert egy esetleges járvány esetén a beoltottaknak kevesebb szövődménnyel kell számolniuk – folytatta. 

Papp Albert azt is hozzátette: ha valaki aktuálisan lázas beteg, vagy erős felső légúti megbetegedése van, várja meg, amíg meggyógyul, és csak utána kérje a védőoltást. 

– Jelenleg a praxisokban van elég belőle, és sok esetben ingyenes. 60 év felett és bizonyos kockázatok esetén nem kell érte fizetni, így a legtöbbek számára könnyen elérhető az oltás – mondta el, kiemelve, hogy a hirtelen kezdet, a köhögés, nátha és orrfolyás utalhatnak arra, hogy aktuálisan influenzával van dolgunk. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)