Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolcgólos hátránnyal utazik a visszavágóra a Gyulai Amazonok csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2023. január 09. 13:00
Nyolcgólos hátránnyal utazik a visszavágóra a Gyulai Amazonok csapata
Gyulai Amazonok–TFSE-Bestrong 2-10 (0-3)

A Női Futsal Magyar Kupa 3. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata TFSE-Bestrong együttesét látta vendégül január 8-án. A fürdővárosi csapat a negyeddöntőben nyolcgólos vereséget szenvedett.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulai Amazonok: Szűcs Beatrix, Molnár Ágnes, Sovány Dorina, Kurai Nikolett, Pintye Vivien. Csere: Kósa Noémi, Paál Dalma, Lovas Laura, Nagy Katalin, Pribék Andrea, Hack Fanni és Mezei Virág. Vezetőedző. Molnár Zoltánné.

A gyulai együttes az Újpest FC legyőzésével ért a negyeddöntőig, míg budapesti ellenfele a nagykanizsai csapatot fektette két vállra. A két együttes nem volt ismeretlen egymás számára, a fürdővárosi gárda NB I.-es időszakában többször is megmérkőzött ellenfelével.

A fiatal hazai gárda kiváló iramban kezdte a találkozót, az első percekben több alkalommal is talpra ugrasztotta szurkolóit, és a 13. percben a vezetést is sikerült megszereznie.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A folytatásban is a gyulai együttes volt támadóbb, a villámgyors kontrákra építő vendégegyüttes azonban lépésről lépésre növelte a nyomást riválisán. A 17. percben Kota Gabriella lövése talált utat a gyulai kapuba, három perccel később pedig a játékos egy látványos megoldással, ollózó mozdulattal tovább növelte csapata előnyét. 0-3.

A második félidőben egyértelműen kirajzolódott a fővárosi gárda ereje, futószalagon érkeztek a találatok. A hazai csapat azonban nem adta magát könnyen, Hack Fanni gólját a gyulai szurkolók hangorkánja kísérte. 1-6.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A vendégcsapat kapusa a gól előtti szituációban megsérült, így a gyulai gárda esélyt kapott, hogy közelebb lépjen riválisához. Két perc múlva mégis a fővárosi egyesület növelte előnyét: a több mint nyolc évig Amazon-mezben játszó Balogh Noémi elemi erejű lövéssel vette be a hazai kaput. Három perccel később már a gyulaiak vittek végig egy kiválóan megszervezett támadást, amelyet Sovány Dorina fejezett be góllal. 2-7.

A vendégcsapat a hátralévő időben már nem engedte, hogy a fővárosi gárda közelebb kerüljön hozzá, és három további találattal tetemesre növelte előnyét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Sok játékos egyénileg és csapatszinten se tudta azt nyújtani, amit valójában tud. Bőven van még hova fejlődni, az a cél, hogy minél hamarabb összeszokjon fiatal csapatunk – értékelte a mérkőzést Molnár Zoltánné.

A negyeddöntő második mérkőzését január 27-én játsszák a budapesti klub arénájában.

GYULAI HÍRLAP • 2023. január 09. 13:00
Az első félidő 1 percben
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)