Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jobban fogy az előrecsomagolt virsli

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. december 30. 13:31
Jobban fogy az előrecsomagolt virsli
Decemberben 20-25 százalékkal nő a hazai virslifogyasztás

Fotó: pixabay.com

Decemberben 20-25 százalékkal több virslit vásárolnak Magyarországon, mint más hónapokban – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleményéből.

Mint ismertették, az éves hazai virslieladás 34 ezer tonna körüli. Itthon főként hagyományos termékek készülnek, de lehet kapni többek között sajtos és csilis virslit is.

A közlemény arra is kitért, hogy a csemegepultos áruk iránt folyamatosan csökken a kereslet, és ez a tendencia a koronavírus-járvány hatására tovább erősödött. Azt is megjegyezték: a drágább juhbeles virsliből szintén kevesebb fogy.

Felhívták a figyelmet arra, hogy csak azok a termékek nevezhetők virslinek, amelyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozásának. Az előírások közül a legfontosabb a hústartalom, a késztermék esetében ez legalább 51 százalék.

Vásárláskor arra is érdemes odafigyelni, hogy minél kevesebb összetevőből álljon a termék, az adalékanyagok ugyanis a minőség rovására mehetnek – tanácsolta a kamara.

Hangsúlyozták: a hazai gyártók termékei nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek.

Frankfurti virslit már a 13. században is készíthettek. Ez alapján készült a későbbiekben a bécsi virsli, ami a Magyarországon ismert virslinek az alapja. A frankfurti virsli eredetileg csak sertéshúst tartalmazott, míg a bécsi típusúba marhahús is került. A húsból prádot, azaz pépet készítettek, amit befűszereztek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)