Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 552 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. december 25. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 552 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. december 24-én összesen 244 határsértőt tartóztattak fel, 308 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben – írta a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 1 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel

Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 236 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Ruzsa közigazgatási területén.    

Győr-Moson-Sopron megyében 4 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 1 esetben 2, Csongrád-Csanád megyében 18 esetben 306 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nem fogtak el senkit, embercsempészés miatt 1, közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Röszke közigazgatási területén az 5. számú főúton 2022. december 24-én 11 óra 10 perckor, a járőrök ellenőrzés alá vontak egy belga állampolgárságú férfit, aki egy osztrák honosságú személygépkocsival négy, magát török állampolgárnak valló férfit szállított.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)