Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A sportrajongók számára kihagyhatatlan weboldalak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. december 12. 16:04
A sportrajongók számára kihagyhatatlan weboldalak
A sport iránti szeretetről egyetlen sportrajongó sem mondhat le

A sport iránti szeretetről egyetlen sportrajongó sem mondhat le. Nem is olyan régen még figyelni kellett arra, hogy időben hazaérjünk, ha épp egy mérkőzést szerettünk volna megnézni, és a hírekkel elolvasásával is várni kellett másnap reggelig.

Manapság azonban erre nincs szükség, hiszen rengeteg helyről lehet tájékozódni akkor, ha a legfrissebb sporteseményeket szeretnéd követni. Lehet ez akár egy híroldal, egy élő közvetítéseket kínáló oldal, de van néhány nagyszerű fogadási oldal magyaroknak is, ahol szintén megismerheted a legfrissebb híreket, és akár élőben is követhetsz néhány eseményt. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen lehetőségeid vannak akkor, ha egy magyar, vagy éppen külföldi, sporttal foglalkozó média felületen szeretnéd megszerezni a legújabb információkat. 

Hagyományos, sporthíreket biztosító újságok

Bizonyára sokan vannak úgy, hogy szeretik átlapozni reggel az újságokat, és hagyományos módon megnézni a sporthíreket. A médiahasználati szokások változásával sajnos erre egyre kevesebb lehetőség van, de azért még ma is léteznek nyomtatott sportújságok és magazinok. Magyarországon jelenleg egyetlen, kizárólag sporttal foglalkozó napilap kapható, ez pedig nem más, mint a Nemzeti Sport. Természetesen a sport más nyomtatott újságokban is helyet kap néhány oldalon. Ha pedig valaki inkább a sporttal kapcsolatos érdekes cikkeket szeretne olvasni, akkor olyan magazinok is rendelkezésre állnak, mint például a Képes Sport. 

Online sportoldalak

A híreket, így a sporttal kapcsolatos legfrissebb információkat is ma már sokan az online oldalakon követik. Erre pedig ma már számtalan lehetőség van. A legtöbb nagy általános online híroldalon ugyanis ugyanúgy helyet kaptak a sporthírek, ahogy az korábban a nyomtatott újságok esetében is jellemző volt. Sőt, rengeteg olyan oldal is van, amelyek a sport világából szállítják a híreket. A jó hír pedig az, hogy a nyomtatott oldalakkal ellentétben ebben az esetben több választási lehetőség is van. Természetesen a Nemzeti Sport is elérhető online változatban, de számos más oldal is hasznos lehet, például a Sport365, vagy éppen az onlinesportfogadás.com.

Tematikus híroldalak

Az általános híroldalak mellett számos tematikus híroldal is elérhető. Ezekre jellemző, hogy egyetlen mindössze egyetlen sportággal kapcsolatban találsz meg híreket ezeken. Az ilyen oldalakon elérhető hírek azonban sokkal mélyebb ismereteket adnak. Nagyon sokszor ezek a híroldalak az adott sportág szövetségének a gondozásában jelennek meg. Abban az esetben, ha szeretnél többet megtudni egy-egy sportágról, és alaposan megismerni az aktuális hazai helyzetet, akkor mindenképpen érdemes ezeket az oldalakat követni, hiszen biztos lehetsz abban, hogy részletes, naprakész információkat fogsz kapni folyamatosan.

Sportcsatornák oldalai

Míg régebben szinte kizárólag a tv-ben követtük a sportmérkőzéseket, ma ez már változóban van. A legújabb igények szerint egy-egy közvetítést igény nemcsak otthon, a megadott időben szeretnénk megnézni. Sokan akár útközben, vagy éppen az ebédszünetben szeretnék figyelemmel kísérni a történéseket. Szerencsére erre ma már számtalan lehetőség van. A jó hír pedig az, hogy ezt az igényt a sportcsatornák is felismerték. Ennek megfelelően az oldalaikon többféle tartalom érhető el. Ezek közét tartoznak az általános hírek és cikkek. Arra is sok esetben van lehetőség, hogy egy-egy mérkőzés legjobb pillanatainak az összefoglalóit nézzük meg. Emellett pedig sokszor az sem lehetetlen, hogy élő online közvetítés során nézzük végig a mérkőzéseket. 

Szurkolói- illetve klub oldalak

Ha kifejezetten egy-két csapatról szeretnél több információt megtudni, akkor érdemes megnézni, hogy milyen tartalmat kínálnak. A klub honlapján egészen biztosan rengeteg információt megtalálsz azzal kapcsolatban, hogy mi történik a csapattal, hogy készülnek, illetve, hogy mik a legfrissebb információk Emellett sok nagy csapatnak szurkolói klubja is van. Ezek pedig nemcsak arra szolgálnak, hogy a szurkolók megismerjék a legfrissebb híreket. Sokszor itt juthatnak exkluzív információkhoz, vagy éppen elsőként szerezhetik be a jegyüket a csapat legközelebbi mérkőzésére.

Nemzetközi híroldalak

Előfordulhat, hogy egy nemzetközi csapat életét szeretnéd követni, vagy pedig olyan sport érdekel, amelyik hazánkban kevésbé népszerű, így a magyar nyelvű oldalakon lényegesen kevesebb információ jelenik meg. Ebben az esetben sincs probléma, hiszen a nemzetközi sportoldalak elérhetőek, és egészen biztosan találni fogsz olyat, amelyik az általad kedvelt sporttal kapcsolatos híreket is közzéteszi. Néhány jó hírportál közé tartozik a Sporting News, az ESPN, a Sky Sports, a SportsFlashes, az SB Nation stb. Az ESPN és a Sporting News, valós idejű pontszámokat, a mérkőzés kiemelkedő pontjait, kommentárokat biztosít olyan játékokról, mint az NFL, az NBA, a főiskolai futball és néhány hasonló.  A Sky Sports például olyan játékokra összpontosít, mint a labdarúgás, a tenisz, a golf, a krikett, a rögbi, az F1, a boksz és még sok más, hogy a többféle sport irán érdeklődő sportrajongók könnyen megtalálhassák a számukra fontos információkat. A Sports Flashes pedig olyan funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy több nyelven szerezzen információkat, olyan sportágak széles körű lefedettségével, mint az atlétika, az olimpia, az IPL. Ez a nemzetközi színvonalú sportokra való különleges összpontosítás különbözteti meg más webhelyektől, és azt is lehetővé teszi, hogy ne csak angolul, de más nagy világnyelveken is hozzáférhess a legfrissebb tartalmakhoz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)