Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. felkészült az utak hó- és síktalanítására

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. december 03. 17:00
A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. felkészült az utak hó- és síktalanítására
A munkálatokban helyi vállalkozók is részt vesznek

Idén is a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. fogja elvégezni a hó- és síktalanítási munkálatok Gyula városában, a cég november 1-től állt át a téli üzemre.

– A hó- és síktalanítási üzemet november 1-től a következő év márciusáig számítjuk. Ezen időszakban a munkaeszközöket és gépeket munkaképes állapotba hozzuk. A nagyobb teherautót sószóróval, illetve nagy hótolólappal látjuk el, valamint két MTZ is tolólapátot kap, hogy hóesés esetén gyorsan bevethetőek legyenek – mondta Bányai György üzemvezető-helyettes.

Hozzátette: szerződést kötöttek helyi vállalkozókkal, akik a saját eszközeikkel, a szerződésben rögzített feltételek mellett vesznek részt az éppen aktuális munkában.

– Egyelőre fagy sem sok volt, nulla fok körüli hőmérsékletekkel, de száraz időjárási viszonyok mellett teltek a napok, így viszonylag eseménymentes volt ez az időszak, ami a spórolást is segíti. Sókészletünk jelenleg 200 tonna, ám a szerződésünk megvan a vállalkozóval, aki egy héten szállítja az utánpótlást, ha elfogyna.

Bányai György hangsúlyozta, a napok így sem eseménymentesek, munkatársaik nem tétlenkednek: a parkgondozási autók napi használatban vannak, a sószóró autók vezetői jelenleg hulladékot szállítanak, a parkgondozók aktuális munkákat végeznek, ami jelenleg a fa- és cserjeültetés, valamint lombgereblyézés és -szállítás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)