Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 687 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 20. 09:30
Országos határrendészeti összesítő: 687 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök 409 határsértőt tartóztattak fel, 278 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben november 19-én – írta a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 10 esetben összesen 34 határsértőt tartóztattak fel Nagybaracska, Nemesnádudvar, Városföld, Hercegszántó, Újmohács, Kiskunfélegyháza, és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 17 esetben, összesen 322 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa, Nagylak, Szatymaz, Röszke, Domaszék, Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 9 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Inárcs, Cegléd és Szigetszentmiklós területén 18 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Rajka és Hegyeshalom területén 8 határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében a rendőrök Mátraverebély és Nagyoroszi területén 17 határsértőt tartóztattak fel.

Somogy megyében, Szegerdő területén 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 1 esetben Bács-Kiskun, és 13 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 278 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Domaszék közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 55-ös főúton, november 19-én 18 óra 5 perckor, a járőrök intézkedés alá vontak egy 34 éves román állampolgárt, aki egy román honosságú, Volkswagen Crafter típusú tehergépkocsit vezetett. A gépkocsiban 12 fő indiai férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján, Inárcs közigazgatási területén az M5 autópályán, november 19-én 22 óra 51 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy román forgalmi rendszámú Opel Vivaro kisteherautót, amit egy 31 éves román állampolgár vezetett. A gépkocsiban 12 afgán és indiai  állampolgár utazott. A járműben utasként tartózkodott még egy 35 éves román  állampolgár.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)