Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a Popovits Jusztin utca felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. november 15. 12:04
Elkezdődött a Popovits Jusztin utca felújítása
A beruházás költsége közel 67 millió forint

görgényi ernő és kiss szabolcs

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

November 14-én elkezdődött a Popovits Jusztin utca felújítása. A beruházásról Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő adtak tájékoztatást a helyszínen november 15-én.

Görgényi Ernő elmondta, az utca felújítását két forrásból biztosítják: az úttest, a járdák, a parkolók és a közvilágítás rekonstrukcióját a koronavírus-járvány nemzetgazdaságot érintő hatásainak enyhítésére kapott támogatásból, a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztését pedig egy TOP-os pályázatból finanszírozzák.

A munkálatok a tükör szedésével kezdődtek el, amelyet a szegélyek építése és az aszfaltozás követ, a felújítás pedig a járda és a parkolók térkövezésével zárulnak.

A városvezető kiemelte: a Tiborc utca felújítása december 4-e kész lesz, jelenleg az aszfaltozás, valamint a térburkolatú járdák és parkolók építése zajlik. A tervek szerint a Popovits Jusztin utca felújítása ezzel egyidőben készül el.

A részletekről Kiss Szabolcs számolt be: az új út 70 méter hosszú és 7 méter széles lesz, amely mellett 13 darab párhuzamos parkolót építenek ki. A járda 65 méter hosszú és 1,4 méter széles lesz. Megközelítőleg 116 méter zárt betoncsatorna épül, 8 darab víznyelővel.

Hozzátette: korábban az utcában nem volt közvilágítás, most 4 darab hajlított karos lámpaoszlopot helyeztek el, ledes lámpatesttel.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)