Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rangos kiállításon ért el első helyezést egy gyulai kutya

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. november 05. 17:00
Rangos kiállításon ért el első helyezést egy gyulai kutya
A kuvaszok a gazda szerint egyáltalán nem szolgáltak rá rossz hírükre

Rangos elismerést nyert egy gyulai kuvasz az október végén, Komáromban megrendezett kutyakiállításon. Zsigmond Gergely kutyája, Málna, a fiatal szuka kategóriában ért el első helyezést.

– Ez egy neves klubkiállítás volt és azért tartom fontosnak, hogy beszéljek a témáról mert azt tapasztalom, hogy a kuvasz kutyákat teljesen félreismerik. Én egyrészt azért szeretem ezt a fajtát, mert magyar és még mindig ritkaságszámba megy, másrészt pedig nagyon rossz híre van, amelyen szeretnék egy kicsit csiszolni – mondta Zsigmond Gergely

– Rossz hírére ez a kutyafajta egyáltalán nem szolgált rá. Sokan azt gondolják róla, hogy idősebb korában vad és kezelhetetlen kutya lesz, de ez egyáltalán nem igaz. 

Kiemelte: régen nagyjából minden kutyára azt mondták hogy kuvasz, amelyik fehér volt, ráadásul láncon tartották, esetleg rossz körülmények között, talán néha meg is verték, ám ezt a kutyát nem erre tenyésztették ki. Mint mondta, ez egy remek önálló pásztorkutya és tilos megkötni, valamint, ha normálisan bánnak vele, akkor jóban lesz az idegenekkel és a gyerekekkel is.

Hozzátette: a verseny az egyik legnagyobb klubkiállítás ahol a kutya küllemét, habitusát, beállását, szőrzetét vizsgálják az ítészek.

– Nagyon örülök, hogy az én kutyám lett az első a kategóriájában – zárta beszámolóját Zsigmond Gergely.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)