Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Temesvári úti kerékpárút volt az interpellációs óra egyik témája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterHÍREK • 2022. október 27. 11:33
A Temesvári úti kerékpárút volt az interpellációs óra egyik témája
A gyulai képviselő-testület október 27-i ülésén több tervezett gyalogos-átkelőhely is szóba került

a gyulai képviselő-testület október 27-i ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A megszokott módon az interpellációs órával kezdődött a gyulai képviselő-testület ülése október 27-én a városháza dísztermében. A tanácskozáson több tervezett gyalogos-átkelőhelyről, valamint a Temesvári úti kerékpárútról is szó esett.

Az első interpelláló Veres András (Fidesz) volt, aki a Rosu utca közeljövőben induló út- és közműfejlesztése kapcsán arra volt kíváncsi, hogy ezzel a beruházással összhangban megvalósul-e a gyalogos és kerékpáros átvezetés a Csabai úton.

Molnár Csaba, a mérnöki osztály vezetője elmondta, hogy jelenleg a tervezése zajlik a gyalogos-átkelőhelynek és a kerékpáros átvezetésnek, a tervdokumentáció várhatóan november közepére készülhet el, amelyet benyújthatnak engedélyezésre. Ezzel párhuzamosan zajlik a tervezői költségbecslés is, amikor pedig az is elkészül, akkor betervezhetik a jövő évi költségvetésbe.

Az ülés második, egyben utolsó felszólalója Kiss Tamásné (Fidesz) volt, aki három témát tárt a grémium elé. Elsőként ő is zebrákról érdeklődött: többször volt téma, hogy a Rulikowski utcán két helyen is gyalogos-átkelőt hoznak létre, az egyik a Paradicsomi ABC-nél, a másik a Gyöngyvirág téri játszótérnél.

Második kérdése a Temesvári úti kerékpárút közvilágítására vonatkozott, ahol több helyen nem égnek a lámpák, néhány esetben pedig világítanak, de nappal.

Utolsó interpellációja is a Temesvári úti bicikliútról szólt, amely számos helyen nagyon rossz állapotban van, egyes törésekben már a fű is kinőtt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az átkelők kapcsán Molnár Csaba kiemelte: a Rulikowski utca felújítása során kiépítették a járdakapcsolatokat, valamint a lámpákat is lecserélték a megfelelő megvilágítás érdekében, a felfestések pedig november 15-ig készülhetnek el.

A kerékpárút közvilágítására vonatkozó kérdésre adott válaszból kiderült, annak egy része az önkormányzat saját hálózatáról működik, itt vélhetően egy alkonykapcsoló hibásodott meg, ezt kivizsgálják, a hibás lámpákat pedig bejelentik a szolgáltatónak.

Az utolsó kérdésre Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester válaszolt. Hangsúlyozta: a kerékpárúton többször történt javítás az elmúlt években, de az szerkezeti hibás, amely még az 1990-es évek elejéből ered.

Hozzátette: az elmúlt években a Laktanya utca és Mágocsi utca közötti szakaszt önerőből építették újra, a Paradicsomi ABC és a Gyulaváriba vezető híd között pedig pályázati forrásból rekonstruálták a kerékpárutat.

Mint mondta, pályázati forrás híján nem tudtak azóta tovább haladni, önerőből pedig nem lesz ilyen beruházásokra a közeljövőben, így a javítás marad. A Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. a jövő hétre szervez bejárást a helyszínre, a városvezető kérte, hogy oda a képviselőt is hívják meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)