Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 681 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 27. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 681 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 26-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 681 határsértőt tartóztattak fel és 553 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 11 esetben összesen 55 határsértőt tartóztattak fel Baja, Kiskunfélegyháza, Balotaszállás, Kisszállás, Újmohács, Bácsszentgyörgy, Hercegszántó és Kiskunmajsa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben, összesen 546 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szatymaz, Újszeged, Balástya, Domaszék, Ruzsa, Röszke és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 1 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Inárcsnál 9 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Esztergom és Tata területén 16 határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Nagycenk és Győr területén összesen 8 határsértőt tartóztattak fel.

Baranya megyében, Újmohácsnál pedig 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Nógrád és Tolna megyében pedig összesen 43 illegális migráns tartóztattak fel, Szécsény, Nagyoroszi, Szekszárd és Bátaszék területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 1 esetben Bács-Kiskun, és 12 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 553 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 9 embert fogtak el, 10 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)