Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1356 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 24. 08:10
Országos határrendészeti összesítő: 1356 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 23-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 481 határsértőt tartóztattak fel és 875 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 16 esetben összesen 44 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bátmonostor, Dunafalva, Hóduna, Homorúd, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Nagybaracska és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 381 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét és Újszentiván közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 3 esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel a győri vasútállomás területén.

A rendőrök Budapesten 7, Komáromban 2, Neszmélyen 3, Letkésen 2, Répcelakon 26 határsértőt tartóztattak fel.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, algíri, indiai, iraki, koszovói, marokkói, mongol, pakisztáni, palesztin, surinamei, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 1 esetben, Csongrád-Csanád megyében 28 esetben a rendőrök összesen 875 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltuk, Répcelak belterületén 2022. október 23-án 6 óra 55 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy magyar honosságú mikrobuszt, melyet egy szír állampolgár vezetett. A sofőrön kívül a járműben összesen 27, magukat szír és török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Ruzsa belterületén 2022. október 23-án 16 óra 20 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy ukrán honosságú személygépjárművet, amit egy cseh állampolgár vezetett.  A járműben a vezetőn kívül 6, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Budapesten a VII. kerületben 2022. október 23-án 16 óra 45 perckor a rendőrök egy magyar honosságú személygépjárművet ellenőriztek, melyet egy 31 éves magyar állampolgár vezetett. A gépjárműben utasként két külföldi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)