Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A mellrák elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. október 14. 18:17
A mellrák elleni küzdelemre hívták fel a figyelmet
Az Összefogás az egészségért rendezvény keretében rózsaszínre festették a szökőkút vizét

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén is megrendezték az Összefogás az egészségért, séta a mellrák ellen elnevezésű rendezvényt október 14-én Gyulán. A Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei, valamint a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda által szervezett eseményen előadásokkal és kísérőprogramokkal várták az érdeklődőket. 

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének vezetője elmondta: az esemény ebben az évben is közös sétával zárult. Hozzátette: a programon minden évben több százan vesznek részt.

Kiemelte: az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett esemény jelképe a rózsaszín lufi, ezekkel vonultak fel a résztvevők, de idén környezetvédelmi okokból nem engedték el azokat. Az érdeklődőket tanácsadással, valamint szórakoztató programokkal, zenével és tánccal várták.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A programot Görgényi Ernő polgármester nyitotta meg, aki hangsúlyozta: minden évben szívesen segíti a rendezvényt, amely a szűrővizsgálatok fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. 

– Október első napja 1985 óta a mellrák elleni küzdelem világnapja szerte a világon. Az Országos Onkológia Intézet adatai szerint itthon évente nagyjából 70 ezer daganatos megbetegedést diagnosztizálnak, a hölgyek körében az emlődaganat az egyik leggyakoribb – mondta a városvezető, hozzátéve, hogy szokásainkkal jó eséllyel megelőzhetjük a betegségek kialakulását és ha mégsem, akkor a szűréseknek is kiemelkedő szerepe van, hiszen az időben felismert betegség sokkal jobb eséllyel gyógyítható. 

A rendezvény keretében idén is rózsaszínre festették a belvárosi szökőkút vizét, hogy felhívják a figyelmet a mellrák elleni küzdelem fontosságára.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)