Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 674 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 04. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 674 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök október 3-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 674 határsértőt tartóztattak fel és 725 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 82 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Hercegszántó, Katymár, Kelebia, és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben, összesen 492 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Kübekháza, Makó, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Székkutas közigazgatási területén.

Budapesten 8, Győr-Moson-Sopron megyében 26, Heves megyében 1, Komárom-Esztergom megyében 16, Pest megyében 33, Vas megyében 12, Veszprém megyében 4 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, eritreai, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 28 esetben 714, Bács-Kiskun megyében egy esetben 11 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt három esetben, embercsempészés miatt nyolc ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)