Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingatlanpiaci betekintő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. szeptember 27. 20:12
Ingatlanpiaci betekintő
25%-kal csökkent a kereslet az ingatlanpiacon

Az infláció, a háború, az alapkamat emelkedése, a nyári pangás – hogy csak néhányat említsünk a gazdaságot ma leginkább meghatározó tényezők közül – együttesen ahhoz vezettek, hogy mintegy 25%-kal csökkent a kereslet az ingatlanpiacon az elmúlt hónapokban. A szakértők szerint a visszaesés csupán átmeneti és rövid távú lesz, ezért azt javasolják, hogy aki mostanában tervezett ingatlant vásárolni, jobb, ha minél előbb lép, ugyanis most nagyobb az esélye arra, hogy jó alkut kössön az eladókkal.

A szokásosnál is nagyobb visszaesést hoztak a nyári hónapok

Az ingatlan.fm beszámolója szerint a nyár az ingatlanpiacon is uborkaszezont jelent, ám az idei nyár a szokásosnál is komolyabb visszaesést eredményezett – 25%-kal csökkent a kereslet az ingatlanpiacon.

Ez pedig ahhoz vezetett, hogy az ingatlanárak növekedése is megállt, amivel a szakértők szerint többé-kevésbé ellensúlyozni lehet a forint gyengülését.

Prognózis

Arra lehet számítani, hogy nagyjából az ősz elején már alkuképes árakkal találkozhatnak az érdeklődők, vagyis az eddigiekhez képest kedvezőbb áron lehet hozzájutni ingatlanokhoz, hiszen az eladók nem válogathatnak a vevők között a fizetőképes kereslet csökkenése miatt.

Az ősz második felében a diákok megjelenése hatással lehet az ingatlanpiaci helyzetre, azonban emiatt csupán rövid távon várható az árak újbóli emelkedése.

Az előrejelzések alapján hiába remélik most nagyon sokan, hogy a jövőben olcsóbban juthatnak hozzá lakáshoz vagy más jellegű ingatlanhoz, a jelen állás alapján nem várható, hogy hosszabb távon is alacsonyan maradjanak, illetve tovább csökkenjenek az ingatlanárak.

Most lépjenek azok, akik ingatlanvásárlást terveznek!

Azok, akik régóta fontolgatják, hogy ingatlant vásárolnak, jobban teszik, ha ezt minél előbb meglépik, és kihasználják a jelenlegi ingatlanpiaci helyzetet, ugyanis egyelőre úgy néz ki, hogy nem várható a közeljövőben, hogy a mostaninál kedvezőbb áron lehet ingatlanhoz jutni.

Írásunk a DLX MEDIA és a 8400.info.hu közreműködésével készült.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)