Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az őshonos kisebbségek jelentőségéről tartottak konferenciát Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. szeptember 23. 16:30
Az őshonos kisebbségek jelentőségéről tartottak konferenciát Gyulán
A tanácskozást az Andrássy Egyetem és a német Konrad-Adenauer-Stiftung alapítvány szervezték

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az őshonos kisebbségek Németország és Magyarország külgazdasági kapcsolataiban, illetve határon átnyúló együttműködésében betöltött szerepéről tanácskoznak a szakemberek szeptember 23–25. között a Hunguest Hotel Erkelben. 

Az Andrássy Egyetem és a német Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) alapítvány szervezésében megtartott konferencián Michael Winzer, a KAS magyarországi irodájának vezetője elmondta: nem véletlenül választották Gyula városát az esemény helyszínéül, hiszen a határ menti település lakói több kisebbséggel is együtt élnek hosszú ideje.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere a gyulai kisebbségek történetére tekintett vissza. Kiemelte: külgazdasági kapcsolatok mind a románokkal, mind a németekkel kiépültek, és reménykednek, hogy újabbak is létrejöhetnek. 

Az eseményen Heinrich Kreft, az Andrássy Egyetem Diplomáciai Tanszékének vezetője és Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke is üdvözölte a résztvevőket.

A konferencia témái között szerepel a magyar és a német kisebbségpolitika, a két országban élő kisebbségek helyzete, valamint a kisebbségi jogok és a kisebbségek európai védelme. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)