Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a futók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. szeptember 22. 10:30
A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a futók
Gyulára érkezett az Egy vérből vagyunk jótékonysági futóverseny

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulára érkezett az Egy vérből vagyunk elnevezésű jótékonysági futóverseny szeptember 22-én. A résztvevők a Petőfi téren álltak meg pihenni és frissíteni, valamint itt tartottak sajtótájékoztatót.

A megjelenteket Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója, az esemény ötletgazdája köszöntötte. Mint mondta, a futók kedden reggel rajtoltak el Kiskőrösről, a cél pedig a Máramaros megyében található Koltó.

Hozzátette: a Petőfi Sándor emlékév kapcsán idén a kultúra is fontos szerepet játszik a program során, Székelyhídtól a költő és Szendrey Júlia szerelmének több emlékezetes pontját is érintik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szlogenükkel a véradás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet, ezért Kiskőrösön, Orosházán, valamint Gyulán is várták a véradókat, a határt elhagyva pedig egy nagyszalontai, egy nagyváradi, valamint egy székelyhídi gyermekotthonba is adományokat visznek.

A mezőnyhöz a gyulai Aldi üzletnél, illetve a Kossuth téren csatlakoztak helyi középiskolások, általános iskolások, illetve óvodások is.

A futók között volt Görgényi Ernő polgármester is, aki úgy fogalmazott, hogy a sport, a véradás és a beteg emberek megsegítése olyan kezdeményezések, amelyekhez mindenki örömmel csatlakozik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyula városában több önkormányzati cég is támogatja a véradókat. A Gyulahús Kft. termékekkel, a Gyulai Várfürdő pedig belépőkkel. A Gyulai Várfürdőben öt éve nyílt véradó napokat is szervez, évente három alkalommal, amelyeken a dolgozók és a fürdővendégek is részt vesznek, de mindenkit várnak ezeken a napokon. A véradás és az emberek segítése Kun Miklós ügyvezetőnek, valamint a fürdő kollektívájának is rendkívül fontos.

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Intézet főigazgató-helyettese hangsúlyozta: a véradás egyben szűrővizsgálat is, hiszen ilyenkor ellenőrzik – többek között – a hemoglobin szintet is. Arra biztatott mindenkit, hogy adjon vért, hiszen Békés megye és Gyula városának környéke az országos átlagnál jóval magasabb számban biztosít véradókat.

A köszöntők után Béres István, Gyula város főépítésze, százegyszeres véradó, valamint Beszterczey Attila színész is a véradás fontosságára hívták fel a figyelmet, majd a futók elindultak a következő állomás felé.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)