Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Viharkár-elhárítási minősítő gyakorlatot tartottak a megyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2022. szeptember 19. 09:32
Viharkár-elhárítási minősítő gyakorlatot tartottak a megyében
Szimulált és feltételezett káreseményeket kellett megoldani

Összevont gyakorlatot tartott a Körös Mentőcsoport, valamint a Dél-Békés, a gyulai, a Körös-Kondor, a Pelikán, a Sárrét, a Titán és a Vidra járási mentőcsoport szeptember 17-én Mezőhegyesen, a volt cukorgyár és Béka-tó területén.

Fotó: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A minősítő gyakorlaton a viharkárok elhárítását és felszámolását gyakorolták a mentőcsoportok a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kijelölt állományának irányításával, a Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség támogatásával. A feladatokba a mezőhegyei települési mentőcsoportot is bevonták.

A gyakorlaton szimulált és feltételezett káreseményeket kellett megoldani. A szimuláció szerint a rendkívül csapadékos időjárás Mezőhegyesen lakóházakat veszélyeztető belvízi elöntésekhez vezet. A településen hat óra alatt több mint 100 milliméter csapadék hullik, az orkán erejű szél mintegy 100 épületben és az elektromos hálózatban is jelentős károkat okoz. A szél miatt megrongálódik a cukorgyár épülete, több helyen beszakad a tetőszerkezet, három dolgozó az épületben reked, hollétükről nincs információ. A viharban egy horgász a Békás-tavon a vízbe esett, őt is ki kell menteni.

A viharkár-elhárítás mellett a feladatok között szerepelt többek között a keresőkutyás kutatás, a búvártevékenység, a kötéltechnikai mentés, a városi kutató és mentő, műszaki mentő tevékenység.

Fotó: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)