Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zajlanak a munkálatok a Nürnbergi utcai csomópontban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. szeptember 13. 13:58
Zajlanak a munkálatok a Nürnbergi utcai csomópontban
A tervek szerint még az idén elindulhat a forgalom a szakaszon

povázsai pálmittag mónikagörgényi ernőkovács józsef és kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Folyamatosak a munkálatok a Nürnbergi utcai csomópontban, ahol 288 millió forintból épül körforgalom – derült ki a helyszínen tartott sajtótájékoztatón szeptember 13-án.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából írt ki pályázatot az állami úttal – amelyet ezen a szakaszon Ajtóssy Albert utcának hívnak – keresztezett csomópont megvalósítására, amelyre a Délút Építő és Bányászati Zrt.-vel kötöttek szerződést.

Povázsai Pál, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője elmondta: a beruházás lényeges részéhez idén tavasszal fogtak hozzá, kiváltották a közműveket, kivágták a fákat. A keleti oldalon elkészült a kiemelt szegély, most ugyanezt csinálják a nyugatin, majd a következő szakasz a körforgalom közepén található sziget elkészítése lesz.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hozzátette: ezekkel párhuzamosan folyamatosan zajlanak a járdák és kerékpárutak építési munkálatai. Mint mondta, az események felgyorsulnak a közeljövőben, eddig jobbára „láthatatlan” munkálatok folytak.

A projektiroda-vezető kiemelte: 2023. májusa a kivitelezési határidő, de már ebben az évben szeretnének elérni arra a szintre, hogy a végleges rend szerint elindulhasson a forgalom.

Görgényi Ernő polgármester úgy fogalmazott, céljuk, hogy beruházásokkal szüntessék meg a balesetveszélyes útszakaszokat. A Nürnbergi utcai csomópontba már tizenkét évvel ezelőtt kezdeményezték egy körforgalom létesítésétét, de az akkori gazdasági helyzetben nem volt rá lehetőség, ráadásul az önkormányzatnak is biztosítania kellett volna önerőt az építkezéshez, a mostani kivitelezésnél viszont nem kért a kormány hozzájárulást.

Kiemelte: a törökzugi lakótelepen és környékén körülbelül négyezer ember él, akik a belvárosba menet ezt a csomópontot használják, de visszafelé is nagy a forgalom, hiszen a városrészen van általános iskola, óvoda, bölcsőde, orvosi centrum és gyógyszertár is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kovács József országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy számos körforgalmat építtettek már, és fognak is a jövőben, hiszen azok hatásosan csökkentik a balesetek kockázatát.

Mittag Mónika önkormányzati képviselő elmondta, mióta képviselő, nem volt olyan közmeghallgatás vagy fogadóóra, amelyen ne lett volna kérdés a csomópont ügyében, ezért nagyon örül a beruházásnak.

Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő aláhúzta: amellett, hogy a balesetek száma várhatóan csökkeni fog, maga a tér is megújul, szépül a beruházásnak köszönhetően, ahogy az a Gyula városában történő munkálatoknál megszokott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)