Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Amazonok minden korosztálya készen áll a bajnokságra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. szeptember 12. 10:00
A Gyulai Amazonok minden korosztálya készen áll a bajnokságra
75 játékos készül a fürdővárosi egyesületnél

A Gyulai Amazonok több korosztályban indított csapatokat a 2022/2023-as szezonban. A fürdővárosi egyesület játékosai egy megállapodásnak köszönhetően új helyszínen készülhetnek a hétvégi párharcokra.

Molnár Zoltánné a játékosai körében

Fotó: Gyulai Amazonok

Molnár Zoltánné elmondta, a Gyulai Amazonok egyesülete idén is rengeteg fiatal számára biztosít játéklehetőséget. A gyulai klub bő 20 év alatt kiépítette hírnevét az országban, így első számú partneregyesülete lett a szegedi Szent Mihály FC női akadémiájának.

A vezetőedző kiemelte, ennek köszönhetően az elkövetkezendő időszakban megnyílik a lehetőség a legtehetségesebbek számára, hogy a legjobbak között versenyezhessenek.

– A Grosics Akadémián szenzációs körülmények között edzhetünk, minden korosztály egész, zömében füves pályán készülhet bajnokságaira. A felnőttcsapat konditermi edzéseken is részt vesz szakszerű erőnléti edzővel, valamint bővült szakmai stábunk Krisán Józseffel, aki a kapusokat készíti fel kapusedzőként – tette hozzá.

Molnár Zoltánné elmondta, a 2022/2023-as évadban 75 játékos számára nyújt lehetőséget a klub.

Az egyesület legkisebb korosztályainál, az U7-es és ovis korosztálynál két edző, Béres Edit és Mezei Virág foglalkozik a fiatalokkal, immár 10-12 fővel. Az U9-es csapatnál Muszka Attila vezényli az edzéseket, itt mára meghaladja a létszám a 12-15 főt. Az U11-es lányoknak Győri Zita a tréner, aki most nyáron csatlakozott edzőként az Amazonokhoz, és hamar felvette a ritmust. Nála jelenleg 9-12 fő között mozog a létszám.

– A legkisebbek, azaz az U7-es, U9-es és U11-es fiataljaink változatlanul a Bozsik-programban szerepelnek, ahol idén megint több csapatot tudtunk nevezni. Az U7-es korosztályban három, az U9-es csapatok között két, míg az U11-ben egy együttesünk versenyez. Ugyan egyre többen vagyunk, szeretettel várjuk a focizni vágyó lányok jelentkezését már 4-5 éves kortól. Célunk, hogy a gyerekekkel megszerettessük a sportágat, emellett a mozgás rendszeresség váljon a mindennapjaikban – ismertette Molnár Ágnes technikai vezető.

Az U14-es gárda a nyáron átalakult, hiszen a korosztály tolódása révén kiöregedő játékosok összesen nyolcan voltak a háromnegyed pályás bajnokságban. Az új igazolások mellett fiatal játékosok léptek fel a nagyobb korosztályba, így elsődleges cél volt a csapat összekovácsolása. Ebben nagy szerepe volt Győri Zitának, aki szakmailag és emberileg is fel tudja készíteni a csapatot a versenyekre. A csapat magja jól végezte a felkészülést. Edzőmérkőzésen a Kecskemét ellen tudtak diadalmaskodni a lányok, így bizakodva várhatták az első mérkőzést. A Mórahalom ellen az elmúlt héten be is gyűjtötte a csapat a három pontot.

Az U16-os együttes négy éve ér el kimagasló eredményeket az országos bajnokságban, a tavalyi második helyezés után a 2007–2009-es születésű csapattagok szép eredmény elé nézhetnek a 2022–23-as szezonban is. A lányok 19-en vannak a korosztályban, akik közül rengetegen vettek részt edzőtáborban augusztus elején. A július közepe tartó felkészülés jól sikerült, az együttes a Szeged U15-ös gárdája ellen tudott diadalmaskodni edzőmérkőzésen, majd nagypályás nemzetközi tornát rendezett, melyen tornagyőzelmet ért el.

– Ellenfelek az U14-es délkeleti csoportban többek között az UTE, az Újpest FC, Szolnoki MÁV, BVSC-Zugló, Budapest Honvéd vagy a Vasas Akadémia, így erős mezőny várható. Összesen 13 játékos versenyez ebben a korosztályban, ahova szintén várjuk a 2009–2011-es születésű lányok jelentkezését. Célunk a középmezőny, de titkon reméljük, sikerül felkerülni idén is a dobogóra. Az U16-os bajnokságban ellenfeleink lesznek a tavalyi bajnok Nyíregyháza Spartacus, Kecskeméti TE, Eger SE vagy Újpest FC, ezért elmondható, hogy jó képességű együttesek várhatóak a bajnokság keleti csoportjában. Kezd összeérni a csapatunk, rengeteg ügyes lány csatlakozott hozzánk, így bízom benne, hogy sikerül a dobogóra felkerülni – értékelt Molnár Ágnes.

A felnőt NB II.-es alakulat már több tétmérkőzésen is pályára lépett, a Magyar Kupában a 3. fordulóig jutott, ahol a Soroksár állította meg a szereplésben. A bajnokság 1. fordulójában szabadnapos volt a csapat, a második fordulóban viszont hazai pályán vereséget szenvedett a Nyíregyháza ellen. A keret átalakult, megfiatalodott, és más célokkal vág neki az egyébként nagyon erős keleti csoportnak.

– Tavalyhoz képest kétszer olyan erős a keleti csoport, mi pedig nagyon átalakultunk. Sajnos évek óta jellemző, hogy minden nyáron új csapatot kell építenünk felnőtt szinten, mivel a 18-19 éves kor vízválasztó a továbbtanulásnál, emellett felnőtt labdarúgóinkat folyamatosan keresik meg más klubok. Ettől függetlenül lelkes, motivált, ambiciózus csapatunk van, az edzéseken igyekeznek maximumot nyújtani. Nem volt zökkenőmentes a felkészülés, és jelenleg is vannak nehézségeink, de reméljük, ezen hamar túllendülve újult erővel szép eredmény tudunk elérni. Idén megmaradt az élmezőny ellenfélként, többek között a Debrecen, Hatvan, Kazincbarcika vagy a Nyíregyháza, hozzájuk csatlakozott a tavaly még élvonalban szereplő Soroksár, valamint a nyugati csoportból a Vasas Akadémia. Célunk a tisztes helytállás mellett a 6–8. hely. A felkészülés alatt több edzőmérkőzésünk volt a Nagyvárad, a Jánoshalma vagy a Szeged ellen, ezek változó eredményekkel zárultak. A gyulai nagypályás tornán láttam nagyon sok pozitív dolgot a csapatnál, ezeket igyekszem előtérbe helyezni a célok kialakításakor – fejtette ki Molnár Zoltánné vezetőedző.

A gyulai lányok idén sem szakadnak el a futsal versenyétől, nagyon sok helyen megmérettetik magukat. A tavalyi veretlen bajnok U15-os csapat idén is az I. osztályban versenyez, ahol a keleti csoportban küzd az aranyéremért. Az U19-es futsalosok megmaradnak két bajnoki cím után a Csongrád megyei régiós futsalban, ahol a 2004-es korosztálynál fiatalabb lányok fognak teremben játszani. Ami kiemelendő, hogy idén újra járhatunk futsal NB II.-es mérkőzésekre Gyulán, hiszen az Amazonok újra elindították a felnőttgárdát a teremsportban is, ahol nyolc évet töltöttek el. A különböző korosztályok versenyei október végén, november közepén kezdődnek.

– Célunk, hogy minél többet  versenyezzünk, ennek megfelelően nem szakadtunk el a futsaltól idén sem. Régi-új dolog, hogy a felnőttcsapatnak is megadjuk ezt a lehetőséget, hiszen azt tapasztaltuk az elmúlt években, hogy nagyon szereti ezt a formáját a labdarúgásnak, emellett fontos, hogy minél több sikerélményben legyen részünk. Amatőr egyesület vagyunk, nehéz felvenni a versenyt olyan klubokkal, amelyek messze jobb hátérrel rendelkeznek, de ahogy mindig, idén is célunk, hogy Magyarország egyik bázisa tudjunk maradni – értékelt a vezetőedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)