Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fogászati szűrőbusz érkezett Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. szeptember 06. 13:47
Fogászati szűrőbusz érkezett Gyulára
A mobil rendelő két év után jött újra a fürdővárosba

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Fogászati szűrőbusz érkezett Gyulára szeptember 6-án. A mobil rendelőben a Dürer Albert általános iskola diákjait vizsgálták.

Az eseményen elsőként Csontosné László Anikó intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Görgényi Ernő polgármester beszélt a fogápolás fontosságáról.

Kiemelte: a program az önkormányzat és az OTP Bank partnerségének köszönhető. Az intézmény több területen folytat mecénási tevékenységet, nem csupán a kulturális intézményeket és a városban szervezett programokat támogatják.

Az autóbuszt még 1995-ben adományozta a bank a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, az abban kialakított rendelőben ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szájhigiéniai tanácsadást, felvilágosítást végeznek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az október közepéig tartó roadshow keretében országszerte 19 helyszínen fogják ellenőrizni a diákok fogait, Dürer Albert általános iskolában az alsós gyerekeket, körülbelül 200 gyermeket vizsgáltak meg.

A városvezető hangsúlyozta: Gyula városában nagyon fontosnak tartják, hogy minél több szűrőprogramban részt vegyenek a gyermekek, így évek óta vizsgálják az általános iskolásokat a cöliákiára is.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke köszönetet mondott a polgármesternek, amiért támogatják a kezdeményezést.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)