Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 641 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. szeptember 05. 08:52
Országos határrendészeti összesítő: 641 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 4-én 641 határsértőt tartóztattak fel, és 278 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében, Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Hóduna, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kunbaja, Petőfiszállás és Sárhát közigazgatási területén 14 esetben 133 határsértőt tartóztattak fel.

Csongrád-Csanád megyében, Ásotthalom, Forráskút, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén 33 esetben 425 határsértőt állítottak meg.

Budapesten négy, Jánossomorján 10, Sopronhorpácson három, Hatvanban 26, Tolnán öt, Pest megyében három esetben 35 határsértőt tartóztattak fel Inárcs, Kakucs és Vác közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, kínai, marokkói, örmény, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében öt, Csongrád-Csanád megyében nyolc esetben 278 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt egy, embercsempészés miatt nyolc ember ellen indult büntetőeljárás.

Az 5509-es úton, Ásotthalomnál szeptember 4-én 0 óra 5 perckor a járőrök egy osztrák transzportert állítottak meg. A szerb vezető a járműben 18, magát szírnek valló férfit csempészett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája debreceni osztályának jelzése alapján az M5-ös autópálya 35. kilométerénél, Inárcsnál ellenőriztek a rendőrök szeptember 4-én egy román férfit, aki egy román teherautót vezetett. A jármű rakterében 29, magát indiainak valló férfi utazott.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal jelzése alapján intézkedtek a rendőrök szeptember 4-én 3 óra 40 perckor az M6-os autópályán, Tolnánál. A megállított jármű német sofőrje öt, magát töröknek valló illegális migránst szállított.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kelebiánál állították meg a rendőrök azt a kisteherautót szeptember 4-én 4 óra 20 perckor, amelynek sofőrje a raktérbe zsúfolva egy egész migránscsoportot szállított.

Jánossomorja külterületén – a mosonmagyaróvári rendőrök jelzése alapján – állítottak meg a járőrök szeptember 4-én 8 óra 15 perckor egy francia autót, amelyet egy bolgár sofőr vezetett. A járműben tíz, magát szírnek és tunéziainak valló férfi és nő utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája szegedi osztályának jelzése alapján Hatvan belterületén állítottak meg szeptember 4-én 10 óra 20 perckor a járőrök egy teherautót. A sofőr a járműből kiugrott és elszaladt. A raktérben 26, magát szírnek valló férfit találtak. A rendőrök forrónyomos keresés eredményeként a szerb embercsempészt néhány perccel később, egy erdős területen elfogták.

A magyar és a cseh rendőrök közös járőrszolgálat során állítottak meg szeptember 4-én 16 óra 55 perckor Ásotthalomnál, az 55-ös főúton egy személyautót, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A sofőr négy, magát szírnek valló külföldit szállított.

Balotaszállás közigazgatási területén szeptember 04-én 23.05 órakor a járőrök intézkedés alá vontak egy magyar honosságú személyautót, amit egy görög férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben öt, magukat indiai állampolgárnak valló férfi utazott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére. A járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)