Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szeizmikus mérést végeznek Gyulán és több környező településen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. augusztus 27. 09:25
Szeizmikus mérést végeznek Gyulán és több környező településen
Mutatjuk a részleteket

Szeizmikus mérést végeznek augusztus 22. és szeptember 30. között Gyula, Sarkad, Doboz, Kötegyán, Méhkerék kül- és belterületén – tájékoztatott közleményben az Acoustic Geofizikai Szolgáltató Kft., amelyet a bányavállalkozó HHE Gyulavári Kft. bízott meg a munkálatokkal.

Mint írták, a mérés célja a kutatási terület földtani szerkezetének leképezése. A kutatást végző szakemberek olyan földtani keresztmetszeteket kapnak, amelyek érzékletesen szemléltetik a szerkezetek mélységét, vastagságát és kifejlődését.

A mérés 225 négyzetkilométeres területet érint, egy-egy szűkebb, 4-5 kilométeres körzetben 5-10 napig tartanak a munkálatok.

A mérések első fázisában a geodéta mérőcsoport GPS segítségével kijelöli és számozott fakarókkal megjelöli az érzékelők pontjait az ingatlanokon, közutakon és a települések utcái mentén. A következő lépcsőben a kábeles csoportok a kijelölt pontok mellé úgynevezett geofonokat helyeznek el, ezután önjáró vibrátorgépekkel szeizmikus jeleket gerjesztenek a szakemberek.

A közleményben jelezték: a vibrátorgépek működése a mezőgazdasági gépekéhez hasonló zajjal jár, emellett vibrációs hatás is érzékelhető, amely az épületek biztonságát, állagát nem veszélyezteti.

A lakosoktól azt kérték, a kitűzött jelölőkarókat és a rezgésérzékelő műszereket ne mozdítsák el, a munkálatok végeztével azokat eltávolítják a terepről a szakemberek.

Bővebb információ a +36-70/375-6280-as telefonszámon kérhető a mérésekről.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)