Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 791 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 14. 10:00
Országos határrendészeti összesítő: 791 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 558 határsértőt tartóztattak fel, valamint 203 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben augusztus 14-én – írta a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 153 határsértőt tartóztattak fel Kalocsa, Balotaszállás, Bácsalmás, Kisszállás, Csikéria, Mélykút és Madaras közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 391 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Ruzsa, Öttömös és Deszk közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 alkalommal, Győrben 1 és Pest megyében 1 esetben, Taksonynál 13 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 203 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 9 embert fogtak el, 1 alkalommal közokirat-hamisítás miatt és 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az egyenruhások 2022. augusztus 13-án 5 óra 40 perckor Komlódtótfalu közigazgatási területén intézkedés alá vonták egy lengyel honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 48 éves ukrán férfit. A sofőrön kívül a járműben 4, magukat vietnámi állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A járőrök 2022. augusztus13-án 20 órakor az 55-ös számú főúton, Domaszék térségében intézkedés alá vonták egy magyar honosságú tehergépkocsi vezetőjét, egy 51 éves német állampolgárságú férfit. A sofőrön kívül a járműben 37, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Taksony közigazgatási területén, az 51-es számú főúton 2022. augusztus 13-án 23 óra 35 perckor a járőrök ellenőrzés alá akarták vonni egy olasz honosságú személyautó vezetőjét, de az egyenruhásokat észlelve a sofőr gyorsított, majd az úttest melletti árokba hajtott, kiszállt és elmenekült. A járműben 13, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. Az embercsempészt a rendőrök keresik.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)