Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Befejeződött a vizsgálat a telefonos, unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezet ügyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2022. augusztus 09. 09:00
Befejeződött a vizsgálat a telefonos, unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezet ügyében
Rendőrségi hírek Békés megyéből

Befejezte a vizsgálatot a Békés megyei rendőrség annak a tizennégy tagú, telefonos, unokázós csalásokra specializálódott, külföldről irányított bűnszervezetnek az ügyében, amely a gyanú szerint kilenc megyében és Budapesten károsított meg, illetve próbált meg becsapni időseket – írta a police.hu.

Fotó: police.hu

A tagok közül ketten Angliából hívogattak fel magyarországi számokat, majd a hívásokat fogadók unokájának, gyermekének, keresztgyermekének adták ki magukat. Azt állították, hogy közlekedési balesetet szenvedtek, bajban vannak, azonnal pénzre van szükségük. Elmondták, hogy nem tudnak elmenni a pénzért, de egy megbízható barátjukat elküldik érte. Aki pénzt nem tudott adni, attól ékszereket kértek és fogadtak el. Az Angliából telefonálgató páros irányította azokat, akik itthon felkeresték az időseket, ők mondták meg nekik, hogy mikor milyen címre kell elmenniük. A felhívott emberek között többen voltak, akik ráismertek a módszerre, és nem hagyták magukat megkárosítani. Voltak azonban olyanok, akik odaadták a megtakarított pénzüket és ékszereiket. Békés megyében egy gyulai idős férfitől másfél millió forintot, Békésen egy 80 éves nőtől pénzt és ékszereket vittek el. Emellett egy debreceni nőtől 3 millió 200 ezer forintot csaltak ki, egy szegedi nő pedig több mint egymillió forintot adott át az őt megtévesztőknek.

A bűncselekmények sora 2020. február 17-én szakadt meg, amikor összehangolt akció keretében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói, felderítői, a közterületi támogató alosztály és a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a helyben szolgálatot teljesítő rendőrök segítségével egy időben három településen intézkedtek. Hajnali 5 óra körül Budapesten, Izsófalván és Makón fogtak el összesen hat férfit, majd az ezt követő hónapokban a bűnszervezet további nyolc tagja ellen indítottak eljárást. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)