Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 244 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 05. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 244 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A rendőrök augusztus 4-én 18 óra és augusztus 5-én 6 óra között 244 határsértőt tartóztattak fel, és 82 embert megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében, Bócs, Bácsalmás, Hercegszántó, Hóduna, Katymár és Kelebia közigazgatási területén hét esetben 63 határsértőt tartóztattak fel.

Csongrád-Csanád megyében, Ásotthalom, Domaszék, Kübekháza, Szeged-Szőreg és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén kilenc esetben 158 határsértőt állítottak meg.

Győr-Moson-Sopron megyében egy, Somogy megyében hat, Békés megyében egy, Budapesten egy, Tolna megyében 14 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, szír, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében három esetben 32, Csongrád-Csanád megyében három esetben 50 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, embercsempészés miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.

A Tolna megyei Tamási közigazgatási területén, a 65-ös számú főút 32. kilométerszelvényénél augusztus 4-én 16 óra 50 perckor a rendőrök megkísérelték ellenőrzés alá vonni egy szerb honosságú személygépkocsit, amely a rendőri jelzésre nem állt meg, és elmenekült, majd Kocsola külterületén egy kukoricaföldre hajtott. A rendőri intézkedés megkezdése előtt a gépkocsi vezetője és utasai elmenekültek a helyszínről. A terepkutatás eredményeképpen 17 óra 50 perckor a járőrök megtalálták a 14 külföldi férfit, az embercsempészt pedig 21 óra 25 perckor fogták el Kocsolán.

Mint arról korábban beszámoltunk, augusztus 5-én 2 óra körül Bács-Kiskun megyében, az 54-es főúton halálos tömegszerencsétlenség történt, amelyben egy embercsempész és több illegális migráns is megsérült.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája székesfehérvári osztályának jelzése alapján augusztus 5-én 3 óra 44 perckor a 64-es számú főúton, Enying-Balatonbozsokon a járőrök megkíséreltek intézkedés alá vonni egy magyar honosságú személygépkocsit, amely a rendőri jelzésre nem állt meg. A jármű Balatonendréd külterületén, a 6501-es számú úton jobbra kanyarodás közben felborult és kigyulladt. A járműben utazók a gépkocsiból kiugrottak, és a közeli erdőbe menekültek. Hat illegális migránst a rendőrök elfogtak, az embercsempész felkutatása folyamatban van. A jelenlegi információk alapján a balesetben senki sem sérült meg.

Az esetekben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről. A járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)