Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 216 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 02. 09:00
Országos határrendészeti összesítő: 216 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök 216 határsértőt tartóztattak fel, és 135 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben augusztus 1-jén 18 óra és augusztus 2-án 6 óra között.

Bács-Kiskun megyében, Homorúd, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén négy esetben 41 határsértőt tartóztattak fel.

Csongrád-Csanád megyében, Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Kiszombor és Röszke közigazgatási területén 13 esetben 158 határsértőt állítottak meg.

Pest megyében egy esetben, Inárcsnál 15 alkalommal, Budapest belterületén egy esetben két határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében öt esetben 135 embert megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában egy esetben egy ember ellen indult embercsempészés miatt büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája győri osztályának jelzése alapján augusztus 2-án 1 óra 45 perckor az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy román honosságú kisteherautót, melyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A jármű rakterében 15 külföldi tartózkodott, magukat pakisztáni, afgán és indiai állampolgárnak vallották. Az embercsempészt a rendőrök keresik. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)