Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kovács Péter püspöki helynököt köszöntötték

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. augusztus 01. 11:30
Kovács Péter püspöki helynököt köszöntötték
Péter atya már 15 éve szolgál Gyulán

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Kovács Péter püspöki helynököt köszöntötték július 31-én a Nádi Boldogasszony-kegytemplomban. Az ünnepi mise után Péter atya a gyulai városvezetés elismerését is átvehette. 

Mint megtudtuk, Kovács Péter idén hármas évfordulót ünnepel: 60. születésnapját, papságának 35. évfordulóját és Gyulára kerülésének 15. jubileumát. A hívek ezért gyűjtést kezdeményeztek, hogy megajándékozzák. 

A vasárnapi szentmisén Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügy főosztályának vezetője is köszöntötte az ünnepeltet, Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere pedig Gyula Városért kitüntetést adott át neki. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Péter atya példaértékű munkássága, önzetlen hozzáállása, a lelki gondoskodás területén végzett tevékenysége, valamint az egyházközösség vagyontárgyainak megóvásáért és gyarapításáért végzett erőfeszítései elismerést érdemelnek – emelte ki a városvezető. 

– Derűs, öniróniától sem mentes személyiségében jól megfér együtt az elmélyült, alapos felkészültségről tanúskodó gondolatgazdagság és a humor. Kiváló arányérzékkel figyel arra, hol húzódnak és hol fonódnak egybe egy helyi egyházközösség és a helyi társadalom közötti határok. Kölcsönös megbecsülésen alapuló kapcsolatban van városunk különböző vallási felekezeteinek vezetőivel, körültekintően viseli gondját az ökomenikus szellemiségnek – hangsúlyozta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Kovács Péter megköszönte az elismerést és az ajándékot, majd visszaemlékezett papi hivatásának kezdeteire. Elmondta: a polgármester mellett hálás családjának, munkatársainak és a helyi híveknek is a figyelemért.

Beszédét azzal zárta: úgy érzi, ezek után még többet kell majd dolgoznia, hogy méltó legyen az elismerésre. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)